Предмет: Управљање пројектима и грађењем 1 (06 - A374)


Основне информације

КатегоријаТеоријско-методолошки
Научна областАрхитектонско-урбанистичко планирање, пројектовање и теорија
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ2
Матичне организационе јединице предмета

Департман за грађевинарство и геодезију
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2005..

Стицање знања о процесу грађења грађевинских објеката, употреби механизације и могућим технологијама грађења објеката високоградње.
Оспособљеност за израду предмера радова за изградњу објеката, анализу цена грађевинских радова, као и избор и дефинисање технологије извођења појединих врста радова при грађењу. Стечена знања директно се примењују у инжењерској пракси.
Инвестиционо техничка документација. Технологија грађења грађевинских објеката. Технологија извођења: земљаних радова, израде конструкција, занатски и завршни радови (врсте радова, технологија рада, нормативи и анализа цена).
Настава се реализује кроз предавања у виду презентација појединих методских јединица и графичких вежби које студент самостално ради на часу уз консултације са асистентом. Студент на часовима вежбања на основу добијених информација (предавања, литература, консултације и генералних упутстава на почетку вежбања), решава постављене задатке (графичке вежбе). Сви одрађени и позитивно оцењени радови су услов за излазак на испит. Испит обухвата целокупно градиво изложено у току семестра, полаже се писмено и усмено. Писмени део испита се може полагати и кроз 2 модула у току наставног процеса. Оцена испита се формира на основу похађања предавања и вежби, оцене графичких радова, писменог и усменог дела испита.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Тривунић М., Матијевић З.Технологија и организација грађења - практикум2006ФТН Едиција техничке науке-уџбеници, бр. 126Српски језик
Игор ПешкоТехнологија извођења грубих грађевинских радова2016Факултет техничких наука, Универзитет у Новом СадуСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Присуство на вежбамадада5.00
Графички раддада20.00
Присуство на предавањимадада5.00
Теоријски део испитанеда20.00
Практични део испита - задацинеда50.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Пешко др Игор
Ванредни професор

Предавања
Недостаје слика

Тривунић др Милан
Редовни професор

Предавања
Недостаје слика

Пешко др Игор
Ванредни професор

Аудиторне вежбе