Предмет: Дипломски рад - израда и одбрана (17 - ASO44)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна областСценска архитектура, техника и дизајн-сценска архитектура и техника
МултидисциплинарнаДа
ЕСПБ5
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2005..

Изградња способности примене знања, искустава и ставова дефинисаних у истраживачком раду на конкретан пројектантски задатак Изградња способности самосталног рада на пројектима у области сценске архитектуре, технике и дизајна, као и способности партиципације у тимском раду на пројектима у овој области.
Способност студената да самостално примењује претходно стечена знања и искуства из различитих проблемских целина које чине област сценске архитектуре, технике и дизајна, са тежиштем на промишљање и пројектовање архитектонских сценских објеката и простора. Способност организовања и спровођења самосталног стваралачког процеса. Способност препознавања потребе за сарадњом са стручњацима и уметницима из других области, релевантних за област сценске архитектуре, технике и дизајна, као и способност сарадње са њима – као подршка индивидуалном ради, и као учесницима у заједничком стваралачком процесу.
Дефинисање уже теме дипломског пројекта – назива сценског објекта или сценског простора који је предмет пројекта. Израда програмске структуре предметног сценског објекта или простора. Израда основног просторног концепта. Разрада концепта. Дефинисање просторног решења. Дефинисање решења физичке структуре, у корелацији са системом функција објекта или простора. Дефинисање садржаја и израда завршног елабората пројекта у електронској форми. Креирање и израда репрезентативних плаката на којима треба приказати пројекат, као и стваралачки процес. Одбрана пројекта пред комисијом.
Самостални стваралачки рад студента под менторством. Коришћење различитих метода и техника, у складу са темом дипломског пројекта (скице, колажи, макете, цртежи у размери, 3д моделовање, моделовање у виртуелном простору итд.). Редовне консултације са ментором. Припрема за усмену презентацију и одбрану дипломског пројекта.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
-Актуелни часописи свих година издавања, одбрањени завршни радови из области сценске архитектуре, технике и дизајна, као и други референти извори.-
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Одбрана завршног раданеда50.00
Израда завршног рададада50.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!