391 Љуба Будински Петковић,...и др., "Збирка задатака из физике: за машински одсек"


05.12.2013. - 09:18 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Збирка задатака из физике: машински одсек”

Аутори: Љуба Будински Петковић, Ана Козмидис Петровић, Милица Вучинић Васић, Ивана Лончаревић, Александра Михаиловић, Душан Илић, Роберт Лакатош

Рецензенти: др Уранија Козмидис Лубурић, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду
             др Братислав Антић, Институрт за нуклеарне науке, Винча

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за библиотечку и издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета за библиотечку и издавачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
53(075.8)(076)

     Збирка задатака из физике : машински одсек / Љуба
Будински-Петковић…[и др.]. - Нови Сад : Факултет техничких
наука, 2013(Нови Сад : ФТН, Графички центар ГРИД). – 206 стр.
: илустр.; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке - уџбеници” ; бр. 391)

Тираж 500. - Библиографија.
ISBN 978-86-7892-574-0

1. Будински Петковић, Љуба [аутор]
а) Физика - Задаци
COBISS.SR-ID 282419719

(из рецензије)
Збирка је написана на концизан и илустративан начин који омогућава студентима да кроз решене примере стекну сазнања о методици решавања задатака из одређених области физике. Збирка задатака из физике у потпуности покрива градиво предвиђено наставним планом на одсецима: машинство, мехатроника, графичко инжењерство и дизајн Факултета техничких наука.

(о ауторима)
Др Љуба Будински-Петковић је редовни професор на Факултету техничких наука у Новом Саду. Магистрирала је у Београду, а докторирала у Новом Саду са темама из области физике површина и нумеричких симулација. Има преко 60 објављених научних радова и саопштења на научним скуповима.
Др Ана Козмидис-Петровић је редовни професор на Факултету техничких наука у Новом Саду. Магистрирала је у Београду, а докторирала у Новом Саду са темама из области експерименталне физике кондензоване материје. Објавила је преко 60 научних радова у истакнутим међународним часописима.
Др Милица Вучинић Васић је ванредни професор на Факултету техничких наука у Новом Саду. Магистрирала је и докторирала на Природно-математичком факултету у Новом Саду са темама из области експерименталне физике кондензоване материје.
Др Ивана Лончаревић, тренутно запослена као доцент на Факултету техничких наука у Новом Саду, докторирала је 2010. године на Физичком факултету у Београду. Бави се теоријском физиком кондензованог стања материје.
Мр Александра Михаиловић је асистент за физику на Департману за опште дисциплине у техници, Факултета техничких наука у Новом Саду. Бави се научним истраживањем на пољу примењене физике у области заштите животне средине. Садашња подручја интересовања су спектроскопске методе одређивања полутаната у различитим матриксима животне средине и истраживања из акустике (испитивање буке у радној средини). Коаутор је неколико радова који су публиковани у међународним и домаћим часописима и учествовала је на више конференција у земљи и иностранству.
Мр Душан Илић, асистент на Факултету техничких наука у Новом Саду, магистрирао је 2007. године на Електротехничком факултету у Београду. Тренутно приводи крају процедуру око одбране докторске дисертације из физике наноструктура на Природно-математичком факултету у Новом Саду.
Роберт Лакатош, асистент на Факултету техничких наука у Новом Саду, завршио је 2012. године мастер студије на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Бави се нуклеарном и медицинском физиком.

 

  • Није могуће приказати слику.