438 Никола Ђурић, Вера Бајовић, Каролина Касаш Лажетић, Драган Кљајић "Збирка задатака из Основа електротехнике 1 за мехатронику"


16.10.2014. - 12:13 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Збирка задатака из основа електротехнике 1 за мехатронику”

Аутори: Никола Ђурић, Вера Бајовић, Каролина Касаш Лажетић, Драган Кљајић

Рецензенти: др Мирослав Прша, ванр. проф. (у пензији) Факултета техничких наука у Новом Саду
       др Дарко Вучковић, доцент Факултета техничких наука у Косовској Митровици
                   
Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа
: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за библиотечку и издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета за библиотечку и издавачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
621.3 (075.8)(076)
  
    Збирка задатака из основа електротехнике 1 за
мехатронику / Никола Ђурић...[и др.]. – Нови Сад :
Факултет техничких наука, 2014 (Нови Сад : ГРИД) .
– 89 стр. : илустр. ; 24 цм. -  (Едиција "Техничке науке
– уџбеници" ; 438)

Тираж 100. - Библиографија.

ИСБН 978-86-7892-584-9

а) Електротехника - Задаци


(из садржаја)
Збирка решених задатака из Основа електротехике 1 је намењена студентима студијског програма Мехатроника, Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду. Збирка задатака је замишљена као додатни уџбеник, који ће у потпуности покрити аудиторне вежбе које студенти овог студијског програма слушају, како би на време и што ефикасније усвојили потребна знања и положили предвиђене испитне обавезе. У погледу избора материјала, аутори су настојали да одаберу низ примера који на најбољи начин представљају теоријске и практичне проблеме из области електростатике и временски константних струја, при чему су поглав¬ља, у ове две целине, прилагођена настави која се изводи у оквиру предмета.

(из рецензије)
Одличним одабиром материјала и појединих примера, аутори су успели да адек-ватно и на једноставан начин приближе студентима неопходне и увек актуелне области које се изучавају у предмету Основи електротехнике 1. Осим тога, збирка је одлично илустрована великим бројем веома квалитетних слика и јасних формула и израза, што у значајној мери доприноси лакшој читљивости и разумевању приказаног градива.

(о ауторима)
Др Никола Ђурић је доцент на Катедри за теоријску електротехнику, Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду. Његова научна интересовања су ве¬зана за проблеме теоријске и примењене електромагнетике, као и развоја и примене система и поступака за испитивања електромагнетских поља, у циљу одређивања потенцијалне изложености људске популације.
др Вера Бајовић је ванредни професор на Катедри за теоријску електротехнику, Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду. На основу свог богатог искуства у раду да студентима држи предавања из области теоријске електротехнике. Њена интересовања су везана за област теоријске и примењене електромагнетике.
Мр Каролина Касаш-Лажетић је асистент на Катедри за теоријску електротехни-ку, Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду. Њена интересовања су везана за област теоријске и примењене електромагнетике, прорачуна импедансе земље, као и испитивања електромагнетских поља.
М.Сц. Драган Кљајић је асистент на Катедри за теоријску електротехнику, Факул¬тета техничких наука, Универзитета у Новом Саду. Његова стручна истраживања су оријентисана ка развоју и примени система и поступака за испитивања електромагнетских поља у циљу одређивања потенцијалне изложености људске популације.

 

  • Није могуће приказати слику.