428 Душан Узелац "Хидропнеуматске компоненте"


16.10.2014. - 11:17
(из рецензије)
Књига ХИДРОПНЕУМАТСКЕ КОМПОНЕНТЕ је основи уџбеник за област хидрауличних и пнеуматских компоненти у којој се, на довољно разумљив начин, повезују основе теорије из механике флуида и практична примена теоријских поставки у виду реали¬зације потребних компоненти неопходних за изградњу савремених хидрауличних и пнеуматских система.
Студенти ће помоћу ове књиге моћи да се веома садржајно и суштински упуте у проблеме конструисања и експлоатације хидрауличних и пнеуматских система намењених за пренос и трансформацију (претварање) енергије. Међутим, ова књига ће бити од значајне користи за велики броја машинских инжењера и инжењера других техничких струка, који се баве проблемима хидропнеуматских техничких система у пракси.

(о аутору)
Аутор је редовни професор  на Факултету техничких наука у Новом Саду. Предаје низ предмета из области  хидраулике, пнеуматике и гасне технике као што су ХИДРОПНЕУМАТСКЕ КОМПОНЕНТЕ, ПУМПНЕ И КОМПРЕСОРСКЕ СТАНИЦЕ, ГАСНЕ СТАНИЦЕ И ЦЕВОВОДИ на машинском одсеку и ХИДРОМАШИНСКУ ОПРЕМУ на грађевинском одсеку. Шеф је катедре за механику флуида и хидропнеуматске системе. Аутор је више научних радова у домаћим и међународним часописима и учествовао је на више домаћих и међународних когреса.

 

  • Није могуће приказати слику.