7 Раде Дорословачки, "Збирка решених испитних задатака из алгебре"


23.12.2012. - 13:29 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Збирка решених испитних задатака из алгебре”

Аутор: Раде Дорословачки

Рецензенти: др Ратко Тошић, ред. проф. на ПМФ-у у Новом Саду
            др Војислав Петровић, ванр. проф. на ПМФ-у у Новом Саду
            др Илија Ковачевић, ред. проф. на ФТН-у у Новом Саду


Оснивачи и издавачи: Факултет техничких наука у Новом Саду
                                МП “STYLOS”, Нови Сад

Главни и одговорни уредник
:
проф. др Душан Петровачки, декан

За МП “STYLOS”: Веселин Стефановић, уредник за издаваштво
Штампа: S-Print, Нови Сад, Др Илије Ђуричића 3


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
512(076.58)

ДОРОСЛОВАЧКИ, Раде
     Збирка решених испитних задатака из алгебре / Раде Дорословачки. –
Нови Сад : Stylos: Факултет техничких наука, 1996 (Нови Сад : S print). –
159 стр. : илустр. ; 24 цм.
Тираж 500.

а) Алгебра - Задаци


  (из садржаја)
  Збирка садржи задатке из области алгебарских структура., Булове алгебре, комплексних бројева, полинома над произвољним пољима, коначних поља, слободних вектора, аналитичке геометрије у простору, система линеарних једначина над произвољним пољима, детерминанти, матрица, линеарних векторских простора и линеарних трансформација.

  (из рецензија)
  Збирка решених задатака из алгебре има 159 страница и садржи задатке из периода од 1985. до 1996. године на електротехничком одсеку Факултета техничких наука у Новом Саду. Формулације задатака су јасне и прецизне, а њихова решења су изложена на једноставне, кратке и јасне начине, што студентима омогућава да самостално и брзо уђу у проблематику решавања задатака из ове области. Ова збирка ће студентима омогућити брже и једноставније припремање испита из алгебре, а такође ће корисно послужити талентованим средњошколцима, који учествују у такмичењима из математике. Збирку препоручујемо и професорима математике средњих школа како би им то помогло да виде на шта би требало више обратити пажњу у математичком образовању средњошколаца. Велики број задатака су оригинални што подстиче стваралачки дух студената.

  (о аутору)
  Аутор је професор математике на Факултету техничких наука у Новом Саду. Предаје Алгебру на електротехничком одсеку, Дискретну математику на машинском одсеку и Математику II на грађевинском одсеку. Педагошко искуство је стекао радећи на Факултету техничких наука у Новом Саду од 1978. године и као дугогодишњи председник савезне Југословенске комисије за такмичења из математике. Предавао је хонорарно и у специјалним математичким одељењима гимназије „Ј. Ј. Змај“ у Новом Саду и дуги низ година учествовао у припремама талентованих ученика за такмичења из математике свих нивоа, као и у припремама југословенске олимпијске екипе за такмичења на математичким балканијадама и међународним математичким олимпијадама. Био је председник организационог комитета више међународних и домаћих математичких такмичења. Аутор је објавио више научних радова у домаћим и међународним часописима и учествовао је са саопштењима на више домаћих и међународних конгреса.


 

  • Није могуће приказати слику.