38 Владимир Милачић, "Политичка економија индустрије знања - елементи теорије и праксе - Political Economy of Knowledge Industry - Elements for Theory and Praxis"


11.12.2013. - 13:16 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - МОНОГРАФИЈЕ”

Назив монографије: „Политичка економија индустрије знања-елементи теорије и праксе”

Аутор: Владимир Р. Милачић

Рецензенти:  др Љубодраг Тановић, проф. Машинског факултета у Београду
              др Драгутин Зеленовић, проф. (у пензији) Факултета техничких наука у Новом Саду
                    
Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН – Графики центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за издавачко–уређивачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета: проф. др Радомир Фолић


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
330.101:338.45

МИЛАЧИЋ, Владимир
     Политичка економија индустрије знања : елементи теорије и
праксе = Political Economy of Knowledge Industry : Elements
for Theory and Praxis / Владимир Р. Милачић. – Нови Сад : Факултет
техничких наука, 2010 (Нови Сад : ФТН, Графички центар ГРИД). –
425 стр. : илустр. ; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке - монографије” ; бр. 38)
Тираж 200.

ISBN 978-86-7892-257-2

а) Политичка економија – Индустрија  


Из рецензија:
...понуђени материјал је резултат вишегодишњег ауторовог истраживања (1993-2010). Књига Политичка економија индустрије знања истиче значај развоја инжењерских наука и инжењерске струке која је гарант градитељске филозофије и српског друштва. У књизи се супротставља филозофији потрошње, као супстанци развоја друштва која је довела до глобалне кризе у свету, а посебно у Србији...Сам наслов Политичка економија индустрије знања указује на нови приступ у економији развоја земље кроз успостављање политичке економије знања и политичке економије технологије...
Академик Драгутин Зеленовић

...аутор економију индустрије знања анализира кроз фабрике, технологију и знање укључујући проблеме моралног лавиринта садашње цивилизације, дајући аргументовано и сликовито примере из светске и домаће праксе, указујући на потребу за глобалном заједничком одговорношћу за развој у складу са потребама људи и природе са једне стране и начина управљања ресурсима ради стварања богатства као генератора одрживог развоја, са друге стране...
Проф. др Љубодраг Тановић

Владимир Р. Милачић је редовни професор у пензији Машинског факултета Универзитета у Београду. Као професор увео је бројне наставне програме и радио на бројним научним пројектима из области нових технологија, као што су нумеричко управљање, технологија иновација, производно-информациони системи, техничка кибернетика, а готово две деценије је радио на програмима интелигентних технолошких система. Велики број његових постдипломаца остварио је успешне професионалне каријере врхунских научних радника и експерата у земљи и иностранству.
Професор Милачић је члан CRIP-Међународне институције за истраживање у производном инжењерству, IFIR-Међународне федерације за процесирање информација, IFAC- Међународне организације за аутоматско управљање и  друге. Члан је Украјинске инжењерске академије и Академије инжењерских наука Србије. Оснивач је ЈУПИТЕР организације. Почетком седамдесетих година, организује међународни семинар за Интелигентне технолошке системе и оснивач је и копредседник Светског конгреса за интелигентне технолошке процесе и системе.
Као уважени професор по позиву на "Џорџ Вашингтон" универзитету у Вашингтон Д.Ц. држао је предавања на последипломским студијама из Теорије пројектовања и Компјутерски интегрисаних технологија. На Порторико универзитету предавао је Технолошке системе и Теорију пројектовања.


 

  • Није могуће приказати слику.