Асистент Тања Ножица


Недостаје слика

Тања Ножица

Асистент


Телефон
E-mail
Академско звањеАсистент

Рођена је 13.1.1996. године у Новом Саду, Србија, где је завршила основну школу Ђорђе Натошевић, а затим и средњу школу - Гимназија "Исидора Секулић", са Вуковом дипломом. Током средње школе је освојила трећу награду на ЕуроМатх Међународној конференцији младих математичара која је одржана у Никозији, Кипар 2014. године.

Основне академске студије је уписала 2015. године на Факултету техничких наука, Универзитет у Новом Саду, одсек Грађевинарство.

За време основних студија била стипендиста "Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду", "Доситејеве стипендије" и "стипендије Министарства просвете, науке и технолошког развоја". Такође је током студија примала награде Факултета техничких наука за изванредна постигнућа током студија за све четири године.

16.7.2019. године је завршила као прва у генерацији основне академске студије са просечном оценом 9,86, а дипломски рад одбранила на модулу Конструкције, са темом: „Пројекат челичне конструкције према Еврокод стандардима “, са највишом оценом (10).

Мастер академске студије је уписала 2019. године на Факултету техничких наука, Универзитет у Новом Саду, одсек Грађевинарство - смер Конструкције. За време мастер студија била је стипендиста "Доситејеве стипендије". Мастер студије је завршила 22.10.2021 са просечном оценом 10,0, а мастер рад је одбранила са темом: „Модул за димензионисање челичних конструкција у академском софтверу Матриx 3Д“, са највишом оценом (10).

У звање сарадника у настави изабрана је 2020. године. Током мастер студија написала је два научна рада, од којих је један рад објављен у часопису категорије М24. На Симпозијуму Друштва Грађевински Конструктера Србије добила је награду за најбољи научни рад младих истраживача.

Поред факултета радила је и на изради пројеката конструкције као пројектант или сарадник. Репрезентативни пројекти: Пројекат конструкције стадиона у Лесковцу (2021), Пројекат подконструкције АБ плоче у приземљу, Парк Нови (2021), Пројекат конструкције пословног објекта Плаyриx (2021), Пројекат конструкције резервоара за хидролизу за биогас, Суноко (2021).

На Факултету техничких наука 2021. године уписала је докторске студије.

У звање асистента за ужу научну област Конструкције у грађевинарству, бирана је 2021. године. Ангажована је на предметима : Металне конструкције 1, Металне конструкције 2, Спрегнуте конструкције, Пројектовање бетонских и металних мостова и Носеће конструкције 1.

Говори енглески и шпански и служи се француским језиком.

Асистент-Мастер
05.11.2021.
Радно местоОдДоОрганизациона јединица
Сарадник у настави01.10.2020.04.11.2021.Департман за грађевинарство и геодезију
ЗвањеУжа научна областВисокошколска установаДатум избора
АсистентКонструкције у грађевинарствуФакултет техничких наука05.11.2021.
Сарадник у наставиКонструкције у грађевинарствуФакултет техничких наука01.10.2020.