Сарадник у настави Петар Митровић


Недостаје слика

Петар Митровић

Сарадник у настави


Телефон
E-mail
Академско звањеСарадник у настави

Рођен је 1998. године у Зрењанину, а одрастао у малом банатском месту Бочар. Основну школу „Доситеј Обрадовић“ у Бочару завршава као носилац Вукове дипломе, а Средњу стручну школу „Милош Црњански“ са усмерењем архитектонски техничар у Кикинди као ученик генерације.

Био је стипендиста Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу као један од Двадесет најбољих ђака генерације средњих школа у Србији и Републици Српској 2017. године.

Такође, 2017. године уписује Факултет техничких наука, на ком завршава основне академске студије архитектуре са 9,48 просечном оценом у току студирања. Упоредно са првом годином на факултету завршава ИТ Ацадемy у Београду на одсеку 3Д Десигн & ЦАД за модул Арцхитецтурал Десигн. Наредне две године стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Од друге године академских студија био је ангажован као студент сарадник у настави на Департману за архитектуру и урбанизам на предметима Увод у архитектонски дизајн 1 и 2, Увод у архитектонско пројектовање и Архитектонске технологије 1.

Током студија је био стипендиста своје општине Нови Бечеј у школској 2017/18. години, док је наредне три године, 2018-2021. школске године, био стипендиста Министарства за просвету и образовање. На четвртој години академских студија био је стипендиста Фондације за младе таленте Републике Србије као један од 1000 најбољих студената завршне године основних академских студија.

Дипломски рад на Факултету техничких наука са називом Адаптација музејског комплекса Терра у Кикинди под менторством проф. др Миљане Зековић брани са највишом оценом. Рад је презентован у склопу самосталне изложбе у ЦЛПУ Терра у Кикинди 10. новембра 2021. године.

Његови радови су излагани на изложбама НВО Октобарх, у Дигиталној галерији Кабинета505, на изложбама рађеним заједно са БАЗА - платформа за просторне праксе, Друштво архитеката Новог Сада и Ефемера Колективом, као и на 22. Салону архитектуре у Новом Саду где са тимским радом, Пројекат Студентског Културног Центра Нови Сад, осваја Специјалну награду за реализацију у Војводини у категорији Студентских радова. На следећем, 23. Салону архитектуре у Новом Саду добија Признање у категорији студентских радова за свој дипломски рад Адаптација Музејског Комплекса Терра у Кикинди. Такође, као сарадник на пројекту Нови Сад - Модерни град са БАЗА - платформа за просторне праксе, добијају Гран Приx награду.

Члан је Друштва архитеката Новог Сада.

Сарадник у настави
04.03.2023.
Радно местоОдДоОрганизациона јединица
Сарадник у настави04.03.2022.03.03.2023.Катедра за архитектуру и урбанизам
ЗвањеУжа научна областВисокошколска установаДатум избора
Сарадник у наставиАрхитектонско-урбанистичко планирање, пројектовање и теоријаФакултет техничких наука04.03.2023.
Сарадник у наставиАрхитектонско-урбанистичко планирање, пројектовање и теоријаФакултет техничких наука04.03.2022.