Гостујућа предавања у оквиру ERASMUS+ пројекта – K-FORCE


02.03.2020. - 12:17 

Гостујућа предавања на тему “Dust explosions in industry” и “Occupational Health and Safety in Rescue Services”, која се реализују у оквиру ERASMUS+ пројекта – K-FORCE, одржаће се у Свечаној сали Факултета техничких наука у уторак, 3.3.2020. године.

Предавања су намењена студентима Управљања ризиком од катастрофалних догађаја и пожара, а како је ово врло актуелна интердисциплинарна област, која има много заједничких тема са свим другим техничко технолошким студијама, предавања су отворена и јавна за све заинтересоване студенте и наставнике, као и за стручну јавност.

Циљ је упознавање студената, наставника и стручњака и из других области са применом метода управљања ризиком и заједничком проблематиком, са којом се свакодневно сусрећемо у савременој науци и пракси.

Детаљније информације о предавањима:
01. Dust explosions in industry
Предавач: Doc. Bc. Ing. Miroslava Vandalickova, Faculty of Security Engineering, University of Zilina, Slovakia  
Датум и време: уторак, 03.03.2020. у 18:00h

02. Occupational Health and Safety in Rescue Services
Предавач:  Doc. Bc. Ing. Linda Osvaldova, Faculty of Security Engineering, University of Zilina, Slovakia
Датум и време: уторак, 03.03.2020. у 19:30h


Erasmus+ пројекат „Knowledge For Resilient SoCiety– K-FORCE“ се реализује у оквиру Erasmus+ KA2 програма, и током пројекта су иновиране интердисциплинарне мастер студије Управљање ризиком од катастрофалних догађаја и пожара и акредитоване докторске студије из исте области. Оба ова студијска програма се реализују на Факултету техничких наука, у сарадњи Департмана за грађевинарство и геодезију и Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент и уз подршку и других департмана са нашег факутета.