Продужене пријаве за престижно такмичење Alibaba GET


26.04.2020. - 15:42 

Обавештавамо све заинтересоване младе и ентузијастичне будуће предузетнике да су пријаве за престижно глобално такмичењеAlibaba Global eCommerce Talent Challenge 2020: Digital Solutions During and Beyond COVID-19 продужене до 19. маја 2020. године.

Ово такмичење организује Департман за индустријско инжењерство и менаџмент, Факултет техничких наука, Универзитет у Новом Саду, као координатор националног такмичења за Републику Србију, у партнерству са реномираном и светски познатом кинеском компанијом Alibaba и Alibaba Business School.

Alibaba GET такмичење има за циљ развој дигиталних решења за предузећа, појединце и институције чије је пословање под утицајем пандемије вируса COVID-19, као и промоцију позитивног утицаја нове пословне парадигме са жељом да се надахну и оснаже млади будући предузетници и промовише дигитална трансформација организација, индустрије и друштва. Млади тимови из 13 земаља такмичиће се са својим идејама да помогну свету.

Искористите ову сјајну прилику да промовишете своју иновативну идеју, да кроз тренинге и менторске сесије унапредите своја знања и вештине, али и да освојите вредне награде намењене победничким тимовима финалног такмичења. Пријављени тимови ће добити приступ врхунским садржајима из области дигиталне економије и предузетништва путем онлине тренинга и обука које ће бити организоване од стране Alibaba Business School и улаз у Alibaba GET Talent базу. Тренинге и обуке ће спроводити сертификовани експерти и тренери из компаније Alibaba. За све пријављене тимове из Србије биће организовани тренинзи и менторске сесије од стране националних тренера и успешних предузетника, а учесници ће, након завршеног програма, добити сертификат Факултета техничких наука.

Такмичење је намењено младим предузетницима, или онима који то желе да постану, који имају од 18 до 30 година. Тимове треба да сачињава најмање три, а највише пет чланова, а обавезно је да бар један члан тима може ефикасно да комуницира на енглеском језику. Тимови треба да представе нову пословну идеју или пројекат активан не дуже од годину дана, за који нису добили финансијска средства већа од 100.000 USD.

Могућност учешћа на финалном такмичењу имаће победници националних такмичења који ће своје идеје и решења представити широком међународном аудиторијуму и експертима из компаније Алибаба. Уколико то услови дозволе, победнички тим ће имати прилике и да посети седиште Alibabe у Hangzhou у Кини, а посета ће бити финансирана од стране глобалног организатора такмичења.

Главна награда за победника глобалног такмичења износи 100.000 RMB (14,000 USD) уз могућност повезивања са менторима, потенцијалним инвеститорима, запосленима и бројним другим пословним могућностима у оквиру екосистема компаније Alibaba.

Глобално такмичење биће организовано у потпуности online, а национално у складу са препорукама и директивама надлежних органа Републике Србије.

Пријаве су отворене до 19.05.2020. до 12:00h, а пре подношења пријаве обавезно прочитати Званичне информације о такмичењу Alibaba GET Challenge, као и Пропозиције такмичења.

Образац за пријаву (попуњава један члан за цео тим) налази се ОВДЕ.

За све додатне информације можете се обратити на email адресу: danijela.ciric@uns.ac.rs
.


Департман за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука има вишегодишње искуство у сарадњи са реномираним кинеским институцијама. Плодоносна сарадња резултирала је бројним успешно реализованим пројектима, као што су летње школе, зимске академије, заједничке конференције, семинари, размене студената и наставног особља, сајмови образовања, студентска такмичења и многе друге активности. Заједнички напори и многи успешно реализовани пројекти и програми, довели су до тога да Департман за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука буде препознат и од стране компаније Alibaba, као поуздан и релевантан партнер у организацији глобалног такмичења Alibaba GET Challenge.
 

  • Није могуће приказати слику.