КОНТЕХ - Сајам пословних могућности и стручних пракси


31.03.2021. - 16:57 

Студентско удружење EESTEC LC Нови Сад већ 14 година успешно реализује Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ као кључну спону између компанија у потрази за новим кадровима из области електротехнике, и академаца заинтересованих за прву пословну прилику или стручну праксу.

Преко 25 компанија сваке године организује разнолик спектар активности за студенте у просторијама Факултета техничких наука, од предавања, радионица, до симулација разговора за посао.

Иако се услед тренутне епидемиолошке ситуације овогодишњи КОНТЕХ одржава у онлајн формату 14. и 15. априла, за студенте је обезбеђен широк дијапазон активности, предавања, као и прилика да у било ком моменту ступе у контакт с представницима компанија путем чета или позива.

У току Сајма компаније учеснице ће, као и претходних година, имати прилику да представе своју делатност студентима кроз презентације и радионице отворене за све посетиоце Сајма. Студенти и кандидати за посао, са друге стране, имају могућност да путем ОНЛАЈН АПЛИКАЦИЈЕ уруче свој CV послодавцима, чиме директно себи увећавају шансу за добијање радног места или праксе.

Непосредно пред Сајам биће одржане и симулације разговора за посао, којима је у главном циљу препарација младих интересаната да правилно напишу свој CV и што успешније обаве интервју за посао. Поред истих, студенти ће имати прилику да у недељи пре Сајма присуствују вебинарима, као и панел дискусији компанија учесница КОНТЕХ-а.

Гарант квалитета Сајма је одлична сарадња са Факултетом техничких наука и Универзитетом у Новом Саду, Националном службом за запошљавање, Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова, као и Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину који КОНТЕХ07 проглашава најбољим сајмом запошљавања одржаним до тада у Новом Саду под покровитељством тог секретаријата.

Више информација о Сајму КОНТЕХ можете пронаћи на САЈТУ КОНТЕХ-а, као и на друштвеним мрежама.