Прослава Дана Факултета техничких наука


06.05.2022. - 09:11 

Факултет техничких наука низом догађаја обележиће 62. године од оснивања.

Прослава Дана Факултета званично ће почети у петак, 13. маја када ће генерацији студената која је ФТН уписала школске 1970/71. године бити додељени Златни индекси. Овом приликом у пензију ћемо свечано испратити и десет колега који су своју радну каријеру провели на нашем факултету. Догађај ће бити одржан у Свечаној сали Факултета са почетком у 12 часова.

Субота, 14. мај резервисана је за средњошколце, наше будуће студенте, које ћемо угостити у оквиру Дана отворених врата – БИЋУ СТУДЕНТ ФТН-а. У Свечаној сали у 11 часова за преко 350 матураната који су се до сада пријавили биће организована презентација током које ћемо их информисати о свим детаљима везаним за упис као и могућностима студирања на највећем факултету у региону. Матуранти ће имати прилику да обиђу лабораторије и учионице Факултета као и да на традиционалној „Кафи са студентима“ у Клубу Машинац добију одговоре на сва своја питања.

Централна манифестација прославе Дана Факултета техничких наука, Свечана академија одржаће се у среду, 18. маја на сцени "Јован Ђорђевић" Српског народног позоришта са почетком у 18 часова. Тада ћемо, уз присуство великог броја званица пригодним програмом обележити овај значајан тренутак.

Свечаном промоцијом инжењера Факулета техничких наука и доделом награда из Фонда "Момчило Мома Новковић", у петак 20. маја завршава се обележавање Дана ФТН-а. Промоција ће бити уприличена у Свечаној сали у 10 часова када ће се промовисати 84 мастер инжењера, 5 специјалиста инжењера и по први пут 2 мастер струковна инжењера ФТН-а.

Догађаје у сарадњи са представницима департмана и стручних служби организује и реализује Маркетинг служба Факултета.