Департман за грађевинарство и геодезију и представници привреде потписали уговоре о сарадњи


25.05.2023. - 09:20

У понедељак, 15. маја 2023. године, у Амфитеатру Научно-технолошког парка у Новом Саду, одржана је свечаност под називом „Шаловање – и стипендија и каријера”. Департман за грађевинарство и геодезију Факултета техничких наука у Новом Саду и представници више од 40 водећих компанија из ове области потписали су уговоре о сарадњи у циљу обезбеђивања плаћене стручне праксе у компанијама за студенте Департмана за грађевинарство и геодезију.

Према речима проф. др Срђана Колаковића, декана Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, овај факултет има врло интензивну сарадњу са бројним компанијама у научним и стручним пројектима, а овакав пројекат представља један виши облик сарадње. „Наша је жеља да заједно у тој синергији са њима побољшамо и квалитет наших студената, а и да помогнемо нашим студентима да чим заврше факултет имају компаније у којима ће радити и где ће моћи да преносе своја знања која су стекли на Факултету техничких наука”, изјавио је декан Факултета.

Проф. др Игор Пешко, директор Департмана за грађевинарство и геодезију, овом приликом је истакао да директно повезивање студената са компанијама представља обострани бенефит. „Овим омогућавамо студентима да још у раним фазама своје каријере, односно током студија, започну професионално бављење послом за који се и школују, а компанијама да обезбеде квалитетан стручни кадар за пројекте који су у току и за пројекте чија реализација се планира у некој блиској будућности”, изјавио је проф. др Игор Пешко.

Покрајински секретар за високо образовање проф. др Зоран Милошевић осврнуо се овом приликом на значај отварања нових радних места за младе, а догађају је присуствовао и заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац који је истакао значај ове сарадње за Нови Сад. „Данашње потписивање уговора је од великог значаја за град Нови Сад, као и уопште рад Департмана за грађевинарство и геодезију Факултета техничких наука, јер из ове фабрике знања долазе нам многи млади стручњаци, многи млади инжењери, који ће управо својим знањем и својим радом допринети даљем развоју нашег града и на тај начин се уписати на странице развоја Новог Сада”, рекао је Црнобарац.

Ова сарадња обезбедиће места у компанијама студентима треће и четврте године основних академских студија и студентима мастер академских студија Департмана за грађевинарство и геодезију.

 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.