Три финалисткиње у избору за "Инжењерку године" са ФТН-а


23.06.2023. - 14:54 

На недавно одржаном избору за "Инжењерку године" чак три од десет финалисткиња завршиле су студије на Факултету техничких наука.
Избор за „Инжењерку године“ коју организују Привредна комора Србије, компанија Сименс Србија и удружење „Инжењерка године“ има за циљ да инспирише и мотивише младе жене у Србији, посебно ученице средњих школа, да се одлуче за студије и каснију каријеру у инжењерској струци, као и да повеже привреду и образовни систем и подигне свест о значају инжењерства.

Финалисткиње првог избора "Инжењерке године" су Маја Адамовић, Тијана Јовић и Андријана Томић.

Маја Адамовић је 2002. године дипломирала на ФТН-у и стекла звање мастер инжењер електротехнике и рачунарства а 2017. године завршила специјалистичке академске студије из исте области. Маја је сада директорка Дирекције за одржавање преносног система, Електромрежа Србије АД.

Тијана Јовић, основне студије на студијског програму Мерење и регулација завршила је 2019. године а две године касније и мастер академске студије на студијском програму Рачунарство и аутоматика. Као инжењерка техничке подршке запослена је у компанији INDAS Automation д.о.о. Нови Сад.

Андријана Томић дипломирала је Инжењерство заштите животне средине 2011. године након чега завршава и мастер академске студије на истом студијском програму. Она је данас менаџерка за одрживи развој компаније ZF д.о.о. Панчево.*Фотографија преузета са сајта: www.inzenjerka-godine.rs