Посета делегације Грађевинског факултета из Дрездена


08.09.2023. - 14:14 

У петак, 8. септембра 2023. године, Факултет техничких наука у Новом Саду био је домаћин професорима и истраживачима Грађевинског факултета са Техничког универзитета у Дрездену, Немачка.

Декан ФТН-а, проф. др Срђан Колаковић, срдачно је дочекао госте из Немачке и представио им Факултет и његове капацитете. Током састанка, наглашене су могућности будуће сарадње, истраживачких пројеката и размене студената.

Посебан део био је посвећен раду Катедре за хидротехнику и геодезију на ФТН-у. Проф. др Слободан Колаковић одржао је презентацију о актуелним истраживањима и пројектима на Катедри, што је омогућило гостима да се упознају са стручним знањем и радом на ФТН-у у области хидротехнике.

Након занимљивих дискусија и презентација, гости из Немачке имали су прилику да обиђу просторије Лабораторије за грађевинарство и геодезију на ФТН-у где су се упознали са опремом и технологијама које се користе у истраживањима и експериментима на нашем Факултету.

Након обиласка Факултета гости су обишли и бродску преводницу на каналу Дунав-Тиса-Дунав.

Ова посета представља важан корак у развоју академске сарадње између ФТН-а и Грађевинског факултета из Дрездена, отварајући врата за будуће истраживачке пројекте и размену знања између две институције.

 

  • Није могуће приказати слику.