Промоција моногорафије „Историја српске шпедиције: I део Развој шпедитерске делатности” ауторке проф. др Ђурђице Стојановић


11.03.2024. - 12:24 

Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду позива све заинтересоване на промоцију монографије: „Историја српске шпедиције: I део Развој шпедитерске делатности” ауторке проф. др Ђурђице Стојановић.

Монографија је резултат пројекта „Промоција традиције српске шпедиције” који су реализовали Факултет техничких наука и Национална асоцијација шпедитерских друштава и агената ПУ „Транспорт и логистика”. О пројекту и монографији говориће представници издавача - Факултета техничких наука и ПУ „Транспорт и логистика”, затим шеф Одсека за историју Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, рецензенти и и ауторка. Монографија је публикована 2023. године, у години када је ПУ "Транспорт и логистика" обележила 20 година рада и постојања, а Катедра за логистику и интермодални транспорт Департмана за саобраћај Факултета техничких наука 30 година од оснивања.

Промоција ће се одржати у Великој сали Ректората Универзитета у Новом Саду 14. марта 2024. године са почетком у 12 часова. Програм промоције налази ОВДЕ.

Наредног дана, 15. март 2024. године у малој свечаној сали ФТН-а (Кула, 301) са почетком у 10 часова одржаће се отворени панел логистичара и историчара „History and Logistics – connecting in spacetime”, на коме ће се говорити о простору за научни допринос кроз мултидисциплинарни приступ и могућностима сарадње. Радни језик панела је енглески.