ФТН учествује у интердисциплинарном пројекту за заштиту културног наслеђа


18.03.2024. - 14:50

Пројекат „Иновативна виртуална презентација као вид промоције и заштите објеката од културног значаја“ у којем учествује Факултет техничких наука у сарадњи са колегама са Машинског факултета у Источном Сарајеву један је од 24 одобрена пројекта по Јавном конкурсу за финансирање заједничких истраживачких пројеката научноистраживачких организација чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина у сарадњи са научноистраживачким организацијама Републике Српске у 2024. години.
Промоција и уручење 24 уговора одобрених пројеката одржано је у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, 11. марта 2024. године

Међу одобреним пројектима је и пројекат „Иновативна виртуална презентација као вид промоције и заштите објеката од културног значаја“ у којем учествују Факултет техничких наука у сарадњи и Машински факултет у Источном Сарајеву, чиме се наглашава значај сарадње унутар академске заједнице.
Тим са нашег Факултета чине доцент др Ивана Васиљевић (руководилац пројекта), ванр. проф. Срђан Тегелтија, асистенти Александра Бобић и Милош Обрадовић.