Отворен Јавни регионални конкурс за учешће у другом студентском Бијеналу сценског дизајна


19.04.2024. - 09:02 

Бијенале сценског дизајна позива студенте или групе студената свих нивоа студија из Србије и региона да конкуришу радовима насталим у периоду 2022–2024 и то са предметним пројектима, завршним радовима или идејним решењима насталим у оквиру наставе, као и идејним решењима, радовима и реализованим пројектима насталим ван оквира студија из истог периода. Категорије радова за пријаву на Студентски бијенале сценског дизајну су: сценски дизајн у позоришту, сценски дизајн ван позоришта, уметничке праксе сценског дизајна и сценска архитектура.

Један од основних циљева Бијенала сценског дизајна је отварање простора за студенте и младе професионалце. Бијенале је платформа која ће омогућити сусрете, размене и сарадњу стваралаца различитих генерација, професионалног или културно-социјалног background-а. За студентску изложбу се расписује регионални конкурс.

Расписивањем Конкурса позивају се студенти или групе студената свих нивоа студија из Србије и региона да конкуришу радовима насталим у периоду 2022–2024  и то са предметним пројектима, завршним радовима или идејним решењима насталим у оквиру наставе, као и идејним решењима, радовима и реализованим пројектима насталим ван оквира студија из истог периода. У пријавном формулару навести којој категорији рад припада. Сваки рад треба појединачно пријавити и нема ограничења у броју радова.

Рок за пријаву на конкурс је 06. мај 2024. у 20 часова.
Пријава подразумева попуњавање обрасца на ОВОМ ЛИНКУ.
Након послатог обрасца пријаве, кандидати ће добити повратни мејл са информацијама о постављању визуелних приказа радова. Рад приказати у формату по избору (pdf презентација, сајт или видео), а потребно је да садржи: фотографије, цртеж колаж, 3Д модел, видео материјал, звук и слично. Сва питања у вези са конкурсом послати на мејл: studenti@bisd.rs.

Међународни жири спроводи прву селекцију радова који ће бити презентовани у каталогу. Након тога Кустоски тим одабира радове који ће бити представљени на изложби. У ту сврху ће бити организовани заједнички онлајн радни формати Кустоског тима и излагача како би се радови прилагодили и припремили за изложбу.

Изложба ће бити реализована у септембру 2024. у Новом Саду. Током трајања изложбе биће организовани различити образовни програми, представљање студијских програма из региона, разговори са студентима-ауторима одабраних радова, стручна вођења, као и разноврстан забавни програм.

Више информација је доступно ОВДЕ.

Бијенале сценског дизајна реализује СЦЕН центар и Одсек за уметност и дизајн, са Департмана за архитекуру и урбанизам, Факултет техничких наука, Универзитет  у Новом Саду.
 

  • Није могуће приказати слику.