ФТН домаћин четвртог састанка конзорцијума TaRDIS пројекта


23.04.2024. - 14:09 

У периоду од 15. до 17. априла 2024. године, одржан је четврти састанак конзорцијума TaRDIS пројекта, у оквиру програма Европске Уније "Horizon Europe“, чији је домаћин био Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Током три дана размењено је много идеја, плодних дискусија и иноватних решења. Пројекат TaRDIS има за циљ развој окружења који ће олакшати програмирање дистрибуираних система, а на овом састанку, који се дешавао у важном моменту за даљи развој пројекта, анализирани су захтеви корисничких случајева и трасиран пут ка имплементацији окружења у наставку пројекта.

Састанцима су присуствовали представници академских партнера (Faculdade de Ciencias e Tecnologia da Universidade NOVA de Lisboa, Technical University of Denmark, University of Oxford, National & Kapodistrian University of Athens, Faculty of Technical Sciences University of Novi Sad) као и представници престижних индустријских партнера (EDP Renewables, Actyx, GMV in Aeronautics, Caixa Mágica Software, Martel Innovate).

Присутне је поздравио и в. д. декана Факултета техничких наука проф. др Борис Думнић.

За више информација посетите https://www.project-tardis.eu/

 

  • Није могуће приказати слику.