Успешно организован међународни састанак у оквиру Хоризонт Европе пројекта „EdTech Talents“ на Факултету техничких наука у Новом Саду


07.05.2024. - 10:25 

У периоду од 17. до 19. априла организован је тродневни састанак у оквиру Хоризонт Европе пројекта „EdTech Talents“ на Факултету техничких наука у Новом Саду. Прва два дана састанка су реалиована у просторијама ФТНа, као и Научно-технолошког парка Нови Сад.

Током првог дана састанка организоване су радионице које су се односиле на напредак пројекта, а на састанку су поред представника ФТНа учествовали партнери из академске заједнице Универзитет у Талину (Естонија) као координатор пројекта, Универзитет Rey Juan Carlos (Шпанија), Универзитет Bielefeld (Немачка) и Универзитет Johanes Kepler (Аустрија). Партнери из привреде који су учествовали на састанку су MatheArena (Аустрија), BlinceG (Немачка), као и Lurtis Rules (Шпанија). Поред споменутих учесници на састанку су и следеће стручне организације: MTU EdTech (Естонија), Asocijacija EdTech предузећа (Мађарска) и Центар за образовне технологије Западни Балкан (Србија). На крају првог дана се испред ERA TalentsPO обратио господин Vsevolod Samokhvalov, док су се онлајн на састанку прикључили представници других ERA Talents пројеката.

Други дан пројекта је отворио проф. др Милан Видаковић поздравивши све присутне испред Факултета техничких наука, а потом је дан прошао у радионицама и презентацијама реализованим од стране Јелене Станаревић испред Иновационог фонда Републике Србије, потом проф. др Младена Радишића и на крају др Миљана Васића. Након тога је састанак настављен у просторијама Научно-технолошког парка Нови Сад, где је све присустне поздравио др Владимир Тодоровић, а потом су одржане презентације од стране проф. др Милана Бјелице и Дуње Јусуфовски.

Трећи дан пројекта је настављен на конференцији „Дигитално образовање“ у Београду, на којој је учествовало више од 4000 учесника, а где су партнери из пројекта „EdTech Talents“ активно учествовали у радионицама, предавањима као и у панелу пон називом „EdTek у Европи: како премостити јаз између привреде и академске заједнице“. Након састанак наставља се са реализацијом пројектних активности, где се прве наредне односе на процес извештавања након прве године реализације пројекта.
 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.