Одржан састанак националних амбасадора у оквиру иницијативе DigiEduHack


03.06.2024. - 09:51 

У понедељак, 27. маја 2024. године, одржан је састанак националних амбасадора у Бриселу у оквиру иницијативе DigiEduHack, коју води Европска комисија. На састанку су изабрани национални амбасадори за 2024. годину, а на место националног амбасадора за Републику Србију изабран је доц. др Славко Ракић са Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент, Факултета техничких наука.

Састанку је присуствовала и Франческа Малтауро, заменик шефа јединице за дигитално образовање у Генералном директорату за образовање и културу Европске комисије. Она је поздравила све присутне националне амбасадоре и пружила увид у достигнућа претходне четири године иницијативе DigiEduHack.

DigiEduHack је започет 2019. године као део првог Акционог плана за дигитално образовање Европске комисије. Током своја прва четири издања, иницијатива је окупила око 10.000 учесника широм Европе и света. Иницијатива се наставља под Акционим планом за дигитално образовање 2021-2027, са дугорочним циљем да подржи иновације на локалном нивоу и допринесе циљевима Европског центра за дигитално образовање.

Током састанка одржане су дискусије и радионице на којима су размењена знања из области дигиталног образовања на нивоу Европе. На закључку састанка најављен је термин за одржавање националних хакатона, који ће се одржати у периоду од 8. до 17. новембра 2024. године. Више информација можете пронаћи на сајту иницијативе DigiEduHack
 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.