Предмет: Математика 2 (17 - MR0MA2)


Основне информације

КатегоријаАкадемско-општеобразовни
Научна областТеоријска и примењена математика
МултидисциплинарнаДа
ЕСПБ9
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2009..

Оспособљавање студената за апстрактно мишљење и стицање основних знања из области Математичке анализе (гранични процеси, диференцијални и интегрални рачун, обичне диференцијалне једначине) неопходних за анализу, разумевање, решавање проблема, као и за успешну примену, пре свега у предметима из области мерења и регулације, ради разумевања информатичких принципа и техника.
Стечена знања студент ће бити оспособљен да користи у даљем образовању и да у стручним предметима прави и решава математичке моделе из стручних предмета користећи градиво из Математике 2.
Теоријска настава:Поље реалних бројева. Реалне функције једне реалне променљиве -гранична вредност; непрекидност; диференцијални рачун и примена, неодређени интеграл; одређени интеграл и примена; несвојствени интеграл. Реалне функције више реалних променљивих -диференцијални рачун и примена. Обичне диференцијалне једначине првог и вишег реда. Линеарне диференцијалне једначине н-тог реда. Елементи нумеричке математике. Практична настава (вежбе):На вежбама се раде одговарајући примери са теоријске наставе којим се увежбава дато градиво а самим тим вежбе доприносе и разумевању датог градива.
Предавања; Нумеричко рачунске вежбе; Консултације;Предавања се изводе комбиновано. На предавањима се излаже теоретски део градива пропраћен карактеристичним примерима ради лакшег разумевања градива. На вежбама, која прате предавања, раде се карактеристични задаци и продубљује се изложено градиво са предавања. Поред предавања и вежби редовно се одржавају и консултације. Део градива, који чини логичку целину, може се полагати и у току наставног процеса у облику два колоквијума.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Ковачевић, И. и др.Математичка анализа 1 : уводни појмови и гранични процеси2012Факултет техничких наука, Нови СадСрпски језик
Ковачевић, И. и др.Математичка анализа 1 : диференцијални и интегрални рачун, обичне диференцијалне једначине2012Факултет техничких наука, Нови СадСрпски језик
Новковић, М., и дрЗбирка решених задатака из Математичке анализе 12012Факултет техничких наука, Нови СадСрпски језик
Група аутораТестови са испита из Математичке анализе 12012Факултет техничких наука, Нови СадСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Тестдада15.00
Тестдада15.00
Писмени део испита - комбиновани задаци и теоријанеда60.00
Колоквијумнене30.00
Колоквијумнене30.00
Усмени део испитанеда10.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Теофанов др Љиљана
Редовни професор

Предавања
Недостаје слика

Бајић Папуга Буда
Доцент

Предавања
Недостаје слика

Прокић др Симона
Асистент

Аудиторне вежбе