Предмет: Студијски истраживачки рад на теоријским основама - мастер рада (12 - ASM10)


Основне информације

КатегоријаТеоријско-уметнички
Научна областУметност примењена на архитектури, технику и дизајн
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ4
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2013..

Циљ припреме, израде, јавног приказивања и јавне одбране мастер рада је да студент артикулише, прикаже и одбрани сопствено уметничко дело у области сценксе архитектуре и дизајна укључујући и теоријско-истраживачке поставке на којима је дело настало.
Способност самосталног теоријског истраживања, кретивне примене резултата истраживања у креирању личног теоријског дискурса, способност самосталног организовања и спровођења уметничког истарживања, као и примене резултата тог истраживања у личном уметничком поступку. Способност самосталне припреме и израде сложеног уметничког дела. Способност конципирања и организације приказивања сопственог уметничког дела, способност аргументације и одбране теоријских ставова и уверења, као и уметничког поступка и резултата.
Сценска архитектура, Сценски дизајн, Сценска техника и технологија. Дизајн архитектонског, сценског и виртуелног простора. Теорија и критика сценског дизајна.
Мастер рад треба да буде оригинално, изведено или приказано уметничко дело, из области сценске архитектуре и дизајна. Уметничко дело мора бити праћено текстуалним образложењем дела које садржи приказ теоријских основа, референтних примера из литературе, као и домаће и иностране теорије и праксе, приказ уметничко- истраживачког поступка, детаљан приказ припреме, реализације и извођења дела као и перцепције и рецепције дела од стране публике. Уметничко дело из области сценске архитектуре и дизајна може да буде догађај, просторна интервенција, уметничка инсталација, вишемедијско уметничко дело или ма који други одговарајући уметнички формат у области сценске архитектуре и дизајна. Ментор, на предлог кандидата, дефинише предлог задатка за израду уметничког мастер рада, а усваја га и верификује Веће студијског програма.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
група аутораЛитература и извори дефинисани студијским програмом у целини, као и у пријави теме уметничког мастер пројекта.2012Српски/енглески језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Семинарски раддада20.00
Семинарски раддада20.00
Семинарски раддада20.00
Усмени део испитанеда40.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!