Предмет: Енглески језик за ГРИД 2 (06 - EJF6)


Основне информације

КатегоријаАкадемско-општеобразовни
Научна област
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ2
Матичне организационе јединице предмета

Департман за опште дисциплине у техници
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2007..


Предмети предуслови

Назив предметаМора се одслушатиМора се положити
Енглески језик за ГРИД 1дада
Усавршавање енглеског језика у функцији струке за посебне намене. И даље се обрађују стручни и научни текстови из различитих области повезаних са графичким инжењерством ради усвајања стручне терминологије сагласне с дефиницијама, класификацијама, терминима и појмовима усвојеним у савременим европским и светским стандардима. Проширује се знање енглеског језика проширивањем вокабулара језика струке. Усвајају се сложеније језичке конструкције и употреба односних реченица.
Оспособљавање студената да на професионалном нивоу стекну довољно адекватног знања и вештине за равноправну комуникацију на енглеском језику са клијентима, колегама и послодавцима.
Одређени стручни текстови из следећих области: боја, штампане технологије, конкуренција, мастило, штампарске машине и њихови делови, технички подаци, графикони, штампарство у будућности.
Изводи се применом комуникацијског метода учења језика. Студенти након краћег увода о одређеној теми, у себи читају текст. Након тога следи дискусија о темама о којима текст говори и о закључцима које текст нуди. Студенти знања из текста повезују са својим искуствима и знањима. Део часа одвојен је за усвајање и увежбавање новог вокабулара помоћу усмених и писмених вежби, као и понављању и проширивању знања о појединим граматичким конструкцијама. Студенти се охрабрују да у раду у групама или у заједничкој дискусији што више комуницирају на енглеском језику.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Весна Богдановић, Ивана МировићЕнглески језик 2 за графичко инжењерство и дизајн2007Факултет техницких наука, Нови СадЕнглески
Бранко ВукичевићРечник штампарства и издаваштва2005Језикословац, БеоградЕнглески
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Тестдада10.00
Тестдада10.00
Тестдада10.00
Писмени део испита - комбиновани задаци и теоријанеда40.00
Усмени део испитанеда30.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Гак др Драгана
Доцент

Предавања