Презентација компаније FKL d.o.o. – запослење, стипендирање и стручна пракса за инжењере и студенте


24.02.2023. - 13:52

У среду 1. марта 2023. године од 13 часова у Свечаној сали ФТН-а одржаће се презентација компаније FKL d.o.o. из Темерина.

Фабрика котрљајних лежаја – FKL d.o.o. је током свог 60-то годишњег постојања осигурала позицију лидера у области производње котрљајућих лежајева и карданских вратила за разне врсте пољопривредне механизације, аутомобила, као и рударске и транспортне опреме.
Компанија тренутно запошљава више од 600 радника, производи више од 1500 различитих производа који имају прву уградњу код више од 230 купаца.

Компанија је у претходном периоду запослила велики број младих инжењера машинства и других сродних дисиплина, као и студената који су путем стручне праксе остали након дипломирања у фабрици. Такође велики број студената је стипендиран од стране компаније током својих студија на факултету и данас су једни од носиоца инжењерског кадра компаније.

У оквиру презентације компанија ће приказати различите могућности запослења машинских и инжењера сродних дисциплина, реализацију стручних пракси и стипендирање студената.