Предмет: Студијски истраживачки рад на теоријским основама - Мастер рад (17 - ASM10)


Основне информације

КатегоријаТеоријско-уметнички
Научна областСценска архитектура, техника и дизајн-сценски дизајн
МултидисциплинарнаДа
ЕСПБ10
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2013..

Циљ предмета је израда теоријско-истраживачке платформе на основу које ће студент развити уметничко дело из области сценске архитектуре и дизајна.
Способност самосталног теоријског истраживања, кретивне примене резултата истраживања у креирању личног теоријског дискурса, способност самосталног организовања и спровођења уметничког истарживања, као и примене резултата тог истраживања у личном уметничком поступку. Способност самосталне припреме и израде сложеног уметничког дела. Способност конципирања и организације приказивања сопственог уметничког дела, способност аргументације и одбране теоријских ставова и уверења, као и уметничког поступка и резултата.
Избор ментора и дефинисање теме мастер уметничког рада у области сценске архитектуре и дизајна. Установљавање истраживачког проблема и обухвата креативног и теоријског истраживања. Истраживачки рад на анализи изабране литературе, анализи референтних примера из савремене уметничке праксе, као и историје. Установљавање проблемских и поетичких основа мастер уметничког рада.
Индивидуалне консултације; самостални истраживачки рад – теоријски и креативни.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
група аутораЛитература се одређује у складу са проблемским темама којима се студент бави у истраживању.- -Српски/енглески језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Предметни пројекатдада50.00
Презентација и завршна одбрана пројектанеда50.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!