493 Радош Радивојевић "Социологија технике", 2. изд.


30.04.2015. - 10:46 
Аутор је показао да је техиника не само данас, када је изазвала драматичне промене у свету, већ у току целе историје давала највећи допринос развоју друштва , али да технички ствараоци још увек нису добили вредносни ореол адекватан друштвеном значају свог доприноса развоју друштва. Књига садржајно покрива наставни план и програм предмета Социологија технике и сматрам да испуњава све услове да буде основни универзитетски уџбеник.

Професор др Божо Милошевић

У књизи аутор је показао да је под утицајем технике дошло до промена у сфери рада и организације рада, културе и комуникације, свести, демократије, идентитета, свакодневног начина живота, образовања. Једноставно нема сфере, области и делатности у друштву која није промењена под утицајем развоја модерне технике. Модерно друштво је техничко друштво и ко не схвати природу модерне технике тешко да може да схвати природу модерног друштва.
Рукопис обухвата све проблеме који су предвиђени наставним планом и програмом предмета Социологија технике и предлажем да се рукопис штампа као основни уџбеник.

Професор др Алпар Лошонц

Радош Радивојевић је професор Социологије на Факултету техничких наука
 

  • Није могуће приказати слику.