459 Драгољуб Новаковић, Магдолна Апро "Завршна графичка обрада", 2. издање


16.10.2014. - 13:47 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Завршна графичка обрада – практикум за вежбе”

Аутори: Драгољуб Новаковић, Магдолна Пал

Рецензенти: др Вера Лазић, ред. проф. Технолошког факултета у Новом Саду
              др Слободан Недељковић, ред. проф. Академије уметности у Новом Саду
                  
Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за библиотечку и издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета за библиотечку и издавачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
655.028(075.8)(076)

НОВАКОВИЋ, Драгољуб, 1952-
    Завршна графичка обрада : практикум за вежбе / Драгољуб
Новаковић, Магдолна Пал. - 2. изд. - НовиСад : Факултет
техничких наука, 2014 (Нови Сад : ГРИД) . - 198 стр. : илустр.
; 24 цм. - (Едиција "Техничке науке - уџбеници" ; 459)

Тираж 300. - Библиографија.  
ISBN 978-86-7892-617-4

а) Графички производи – Завршна обрада - Практикуми  


Из рецензије
Др Вера Лазић, редовни професор
Уџбеником Завршна графичка обрада – практикум за вежбе, се стварају добри предуслови за квалитетно одвијање вежби на предмету Завршна графичка обрада. Студенти Графичког инжењерства и дизајна и они који раде у графичкој и амбалажној струци добијају један добар материјал као основу за изучавање графичких процеса.Уџбеник је резултат вишегодишње обраде материје за вежбе из предмета Завршна графичка обрада. Примери који се обрађују шира су подлога за решење проблема у коначном обликовању како графичких производа облика књиге тако и производа графичке амбалаже од папира, картона и лепенке. Вежбања су конципирана тако да студенте поступно уводе у материју.
Др Слободан Недељковић, редовни професор
Аутори су уложили велики труд да обраде већи број тема завршне графичке обраде и на квалитетан начин га приближе студентима да на једноставан начин науче поступке и операције завршне графичке обраде. Вежбања су систематично обрађена тако да поступно омогућују да се упознају све битне операције завршне графичке обраде. Та поступност се огледа кроз дефинисање циља, теоријских основа, приказа и обраде вежбања. У циљу добре припреме вежбе на почетку сваке вежбе су дата теоријска разматрања као и питања на крају вежби која су основа припреме за разумевање вежбе и рада који се реализују на вежби. У свакој вежби су методолошки обрађене одређене целине. У уводном делу сваке вежбе дефинисан је циљ вежбања.

О ауторима
Драгољуб Новаковић, редовни професор , рођен 25. августа 1952. године. Високо образовање од основних студија, магистратуре и доктората је завршио на Факултету техничких наука у Новом Саду. Први је доктор техничких наука у подручју Графичког инжењерства и дизајна. Дужи низ година је радио као самостални пројектант машина у привреди. Члан је већег броја научних и стручних асоцијација. Уредник је међународних часописа и публикација и члан више уређивачких одбора. Објавио је преко 450 научних и научно-стручних радова у часописима и часописима са СЦИ листе, на скуповима у земљи и иностранству, као и већи број пројеката, студија и тема. Носилац је пројекта Министарства за науку и технолошки развој републике Србије и међународних пројеката. Објавио је више универзитетских уџбеника, увео велики број нових студијских предмета. Био је ментор преко 400 мастер и дипломских радова, више докторских дисертација и магистарских теза. Добитник је плакете Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије, за посебан допринос за развој техничко-технолошких наука. Научна област на чијем унапређењу ради је подручје Графичког инжењерства и дизајна.
Магдолна Пал, асистент, рођена је 12. новембра 1981. године. Високо образовање од основних студија до доктора техничких наука је завршила на Факултету техничких наука Унверзитета у Новом Саду. Објавила је већи број научних и научно-стручних радова у часописима и часописима са СЦИ листе, на скуповима у земљи и иностранству. Ангажована је на пројектима Министарства за науку и технолошки развој републике Србије. Досадашњим радом са студентима у подручју Графичког инжењерства и дизајна била је оријентисана на завршну графичку обраду и амблажу.

 

  • Није могуће приказати слику.