61 Синиша Кузмановић, Ружица Трбојевић, Милан Рацков "Збирка задатака из машинских елемената"


31.12.2012. - 11:13 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Збирка задатака из машинских елемената”

Аутори: Синиша Кузмановић, Ружица Трбојевић, Милан Рацков

Рецензенти: др Милосав Огњановић, ред. проф. Машинског факултета у Београду
             др Војислав Милтеновић, ред. проф. Машинског факултета у Нишу
                   

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: СЦАН Студио, Лазе Лазаревића 9, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета: проф. др Влатко Вуковић



CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
621.81 (076.5)

КУЗМАНОВИЋ, Синиша
     Збирка задатака из машинских елемената  / Синиша Кузмановић, Ружица Трбојевић, Милан Рацков. - Нови Сад : Универзитет : Факултет техничких наука, 2003(Нови Сад : СЦАН Студио). – 188 стр. : илустр. ; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке - Уџбеници ” ; бр. 61)
Тираж 500.
ISBN 86-80249-68-8

а) Машински елементи - Задаци



Из рецензије:
... Збирка покрива програм наставе Машинских елемената на Машинским факултетима. Обухваћени су најважнији карактеристични проблеми који су у оквиру ових наставних садржаја могу дефинисати. Задаци су постављени и урађени тако да студенту омогућује разумевање и разјашњавање основних феномена у компунентама машинских система као што су машински елементи...
                                                                         Др Милосав Огњановић, ред.проф. Машински факултет у Београду
...дело махом обухвата оригиналне и на литератури ослоњене задатке из Машинских елемената. Већина задатака су резултат дугогодишњег рада у индустрији, односно представљају реална конструкциона извођења...
                                                                                    Др Војислав Милтеновић, ред. проф. Машински факултет у Нишу
О ауторима:
Др Синиша Кузмановић је редовни професор на Катедри за машинске елементе, теорију машина и механизама ФТН-а у Новом Саду, на предметима Инжењерске комуникације и  машински елементи, Рачунарске графичке комуникације и конструкције на предмету Конструисање, обликовање и дизајн. Већи део радног века је провео у Корпорацији Север из Суботице, где је превасходно радио на развоју редуктора, као коструктор , пројектант , шеф развоја, стручни сарадник. Аутор је објавио сада више од десет књига и преко стотридесет радова на домаћим и међународним научним и стручним  скуповима и часописима.
Мр Ружица Трбојевић је асистент на Катедри за машинске елементе, теорију машина и механизама ФТН-а у Новом Саду, на предметима Инжењерске комуникације и  машински елементи, Рачунарске графичке комуникације и конструкције. Коаутор је збирке решених задатака из елемената конструкција ИИ. Учествовала је у изради 6 научно-истраживачких  пројеката. Објавила је тридесетак радова на домаћим и међународним научним и стручним скуповима и часописима.
Милан  Рацков је асистент приправник на  Катедри за машинске елементе, теорију машина и механизама ФТН-а у Новом Саду ,  на предметима Инжењерске комуникације и  машински елементи, Рачунарске графичке комуникације и конструкције, као и на предмнету Нацртна геометрија и техничко цртање на Саобраћајном одсеку.