37 Милан Инић "Основе саобраћајног права" - друго допуњено издање


31.12.2012. - 10:40 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника
: „Основе саобраћајног права”

Аутор
: Милан Инић

Рецензенти
: др Снежана Пантелић-Вујанић
             др Зоран Арсић


Издавач
: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа
: СИМБОЛ, Косте Нађа 11, Петроварадин
Штампање одобрио: Савет за издавачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета: проф. др Влатко Вуковић




CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
347.763:656(075.8)

ИНИЋ, Милан
     Основе саобраћајног права / Милан Инић. – 2. допуњено издање -
Нови Сад : Факултет техничких наука, 2001(Нови Сад : СИМБОЛ). –
253 стр. : граф. прикази ; 24 цм. – (Едиција “Техничке науке ” ; бр. 37)
Тираж 500.
ISBN 86-80249-36-X

а) Саобраћајно право
   (из садржаја)
   Уводна разматрања. Прописи о путевима и возилима. Безбедност  саобраћаја. Превоз опасних материја. Одговорност због кршења саобраћајних прописа. Јавни превоз. Уговори о превозу. Превозне исправе. Основе пловидбеног права. Основе ПТТ права. Међународни превоз. Најважније међународне конвеције из области саобраћаја.
  (из рецензије)
   Рукопис представља значајну  помоћ студентима саобраћајних факултета у савлађивању наставним планом и програмом предвиђеног градива за овај предмет. Аутор је са правом мером извршио селекцију и систематично обрадио оне прописе, правила и правне институте са којима се дипломирани саобраћајни инжињери најчешће срећу на својим радним местима, пре свега, у транспортним предузећима и органима управе.
  (о аутору)
  Проф. др Милан Инић рођен је 10. новембра 1937. године. После завршених основних студија у Новом Саду, похађао је мултидисциплинарне магистарске студије „ Цестовни саобраћајни деликти“ у Загребу (1969-1971). Магистарску тезу одбранио је 1972. године у Загребу. Докторску дисертацију под називом „Етологија саобраћајних незгода на путевима“ одбранио је 1977. године у Београду.
   Између осталог, радио је као начелник Оделења за безбедност саобраћаја. ПСУП Војводине, помоћник Покрајинског секретара за саобраћај и везе Војводине, а 1990. године прелази на Факултет техничких наука, Саобраћајни одсек у Новом Саду као професор за предмет  „Безбедност саобраћаја“. На Факултету техничких наука у више мандата био је директор Института за саобраћај и руководилац Саобраћајног одсека.
   Објавио је преко 150 научних и стручних радова у земљи и иностранству, од чега 13 монографија и књига. Учествовао је на великом броју међународних и домаћих научних стручних скупова, на многима у својству председника или члана програмског или организационог одбора.