4 Владимир Милошевић, Владо Делић, "Дигиталне телекомуникације – збирка задатака"


18.12.2012. - 08:26 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ – УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника
: „Дигиталне телекомуникације – збирка задатака”

Аутори: Владимир Милошевић, Владо Делић

Рецензенти
: др Душан Драјић, редовни професор Електротехничког факултета у Београду
            др Војин Шенк, доцент Факултета техничких наука у Новом Саду
                 

Оснивачи и издавачи: Факултет техничких наука у Новом Саду
                                МП “STYLOS”, Нови Сад

Главни и одговорни уредник:
проф. др Душан Петровачки, декан

За МП “STYLOS”: Веселин Стефановић, уредник за издаваштво
Штампа: S-Print, Нови Сад, Др Илије Ђуричића 3


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
621.39:621.377.6 (076.58)

МИЛОШЕВИЋ, Владимир
     Дигиталне телекомуникације – збирка задатака / Владимир
Милошевић, Владо Делић. – Нови Сад : Stylos: Факултет техничких
наука, 1996 (Нови Сад : S print). – III, 185 стр. : илустр. ; 24 цм.
Тираж 300.

а) Телекомуникације, дигиталне



(из садржаја)
     Жеља да се унапреди и олакша савлађивање градива из области дигиталних телекомуникација, утицала је на ауторе да се прихвате тешког и изазовног посла израде ове збирке задатака без узора на сличну литературу на нашем језику.

     Страх због брзог застаревања решења у овој области технике која се интензивно развија и унапређује, а отуда и дилема како уџбеник структуирати, превазиђена је одлуком да се збирком задатака обухвате принципи дигиталних телекомуникација.

     Ова збирка задатака намењена је студентима Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, али исто тако и студентима других сродних факултета на којима се изучава ова материја, као и дипломираним инжењерима који у области дигиталних телекомуникација раде.


(из рецензија)
     Намена ове збирке задатака јесте да читаоца кроз активни приступ уведе у област дигиталних телекомуникација, која је у последње две деценије у потпуности преузела примат при преносу порука на даљину. Постоје многе монографије и уџбеници које ову област обрађују. С друге стране, збирки задатака из дигиталних телекомуникација нема много ни на светским језицима. Управо зато је једно овакво дело, штампано на нашем језику, веома значајан прилог образовном процесу на нашим универзитетима.


(о ауторима)
     Владимир С. Милошевић је ванредни професор на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Докторирао је 1984. године. Предаје Дигиталне телекомуникације. Подручја његовог научног рада су дигиталне телекомуникације, дигитална обрада сигнала и радио комуникације.
    Владо Д. Делић је асистент на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Магистрирао је 1993. године. Асистент је на предметима Дигиталне телекомуникације и Дигитална обрада сигнала. Област његовог интересовања су дигиталне телекомуникације, дигитална обрада сигнала и криптографија.