398 Миломир Веселиновић „Систем квалитета у друмском транспорту”


05.12.2013. - 10:06
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: „Систем квалитета у друмском транспорту”

Аутори: др Миломир Веселиновић
др Милан Симеуновић

Рецензенти: др Војкан Јовановић, ванред. проф. Саобраћајног факултета у Београду
  др Ђорђе Копић, ред. проф. Факултета техничких наука у Новом Саду

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад

Штампање одобрио: Савет за издавачко уређивачку делатност ФТН у Новом Саду

Председник Савета за издавачко-уређивачку делатност:
др Радош Радивојевић, редовни професор Факултета техничких наука у Новом Саду



CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
656.025.2(075.8)(076)

ВЕСЕЛИНОВИЋ, Миломир
     Систем квалитета у друмском транспорту / Миломир
Веселиновић, Милан Симеуновић. - 2. изд.  Нови Сад :
Факултет техничких наука, 2013 (Нови Сад : ФТН, Графички
центар ГРИД). -  225 стр. : илустр. ; 24 цм. - (Едиција
“Техничке науке - уџбеници” ; бр. 398)
Тираж 100. - Библиографија.
ISBN 978-86-7892-516-0

1. Симеуновић, Милан [аутор]
а) Јавни градски саобраћај
COBISS.SR-ID 279317511



Из рецензије



…по оцени рецензента овај уџбеник за предмет "Систем квалитета у друмском транспорту" (ужа научна област  Организација и технологија транспорта) написана је потпуно у сагласности са новим наставним планом и програмом истиоменог предмета који се слуша на Департману за саобраћај ФТНа у Новом Саду (студијски програм за саобраћај и транспорт), због чега је намењена пре свега студентима овог саобраћајног профила.

Иначе, уџбеник је настао као резултат дугогодишњег практичног искуства, истраживачког и научног рада аутора у области превоза путника у друмском и градском саобраћају, и истим се попуњава велика празнина у потребној стручној литератури из области квалитета система и квалитета превозне услуге у делу јавног градског и приградског превоза путника…

Наведени садржаји дати су на јасан и разумљив начин, са прецизно датим поступцима за добијање законитости из истраживања у реалним условима одвијања јавног градског превоза у Новом Саду. Поједини садржаји дати су и са практичним примерима, који су снимљени у реалном времену и простору, па могу послужити и стручњацима који се баве организацијом јавног превоза, као и студентима саобраћајног профила на свим високим школама…
Проф. др Ђорђе  Копић, дипл. инж. саоб.

О ауторима



Миломир Веселиновић је магистрирао 1980. године у Загребу, а докторирао 1997. године на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. У досадашњем радном веку радио је као самостални референт за унапређење аутобуског превоза у предузећу Јавног Градског Превоза (ЗЕТ), као професор саобраћајне групе предмета у Школском Центру за цестовни саобраћај у Загребу, као саветник за цесте и цестовни саобраћај у Републичком Комитету за Саобраћај и везе Републике Хрватске и као виши самостални истраживач на Институту Прометних Знаности у Загребу. Од 1991. године запослене је на Саобраћајном одсеку Факултета Техничких Наука у Новом Саду, где предаје предмете: Друмски и градски јавни саобраћај и Саобраћајна психологија.

Милан Симеуновић је магистрирао 2001. год. на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду. Докторску дисертацију је одбранио 23.01.2012. год. на Факултету техничких наука у Новом Саду. Од 1997. год. запослен је на Факултету техничких наука. Као аутор или коаутор објавио је 47 радова у часописима и зборницима међународног и националног значаја. Током рада на Факултету радио је као руководилац, координатор, одговорни пројектант и члан стручног тима на изради преко 100 студија, пројеката и елабората из области саобраћаја.
 

  • Није могуће приказати слику.