370 Јован Тепић “Транспортно-логистичке особине и токови робе”


03.12.2013. - 14:47
Едиција: “ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - УЏБЕНИЦИ”

Назив уџбеника: “Транспортно-логистичке особине и токови робе”

Аутори: др Јован Тепић, дипл. инж. машинства
ванредни професор Факултета техничких наука у Новом Саду
др Илија Танацков, дипл. инж. саобраћаја
ванредни професор Факултета техничких наука у Новом Саду
др Гордан Стојић, дипл. инж. саобраћаја
доцент Факултета техничких наука у Новом Саду
мсц Синиша Сремац, дипл. инж. саобраћаја
асистент Факултета техничких наука у Новом Саду

Рецензенти: др Владета Гајић, ред. професор ФТН у Новом Саду
        др Стево Ерор, ред. професор Саобраћајног факултета у Београду

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник: Проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука у Новом Сад

Штампа: ФТН - Графички центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад

Штампање одобрио:
Савет за издавачко уређивачку делатност ФТН у Новом Саду



CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
620.2(075.8)

ТРАНСПОРТНО-логистичке особине и токови робе / Јован Тепић...[и
др.]. - 1. изд. - Нови Сад : Факултет техничких наука, 2013
(Нови Сад : ФТН, Графички центар ГРИД). - 188 стр. : илустр.
; 24 цм. - (Едиција “Техничке науке - уџбеници” ; бр.
370)
Тираж 300. - Библиографија.

ISBN 978-86-7892-471-2
1. Тепић, Јован [аутор]
а) Роба - Транспорт
COBISS.SR-IД 276319751




Из садржаја



Књига обухвата наставне целине неопходне за лакши приступ и разумевање проблематике познавања транспортно-логистичких особина и токова робе као наставне и стручне активности. Књига ?Транспортно-логистичке особине и токови робе? је подељена у 13 поглавља. Обухваћени су сви важнији појмови из транспортно-логистичких особина и токова робе, амбалажни материјали, амбалажа и паковање. Обрађени су транспортни токови: паковање, складиштење и складишта, транспорт, палете и палетизација, контејнери, техничка средства за руковање робом и  повратни токови робе.

Из рецензија



Књига представља вредан допринос стручној и научној области саобраћаја. Начин и редослед излагања материје је логички структуиран, чињенице су научно интерпретиране, а графичке и ликовне представе употпуњују писани текст и са њиме чине јединствену целину. Ова књига биће студентима и осталим корисницима од помоћи како у теоријским основама тако и у његовом практичном коришћењу.
(Проф. др Владета Гајић)

Графички прикази су обрађени на рачунару са јасним приказом познавања транспортно-логистичких особина и токова робе, чиме је омогућено визуелно сагледавање појединих проблема и њихово место у интеракцији са окружењем. Језичка компонента рукописа приказује одређену материју на прави начин. Садржаји су изложени јасно и разговетно, а величина реченица, њихова структура и лексика, те коришћени стручни жаргон одговара проблематици и научној дисциплини из које је рађена. Све ово је итекако од великог значаја за студенте, тј. будуће инжењере.
(Проф. др Стево Ерор)

О ауторима



   Проф. др Јован Тепић, рођен је у Живаји 1959., Р. Хрватска. Дипломирао је на Факултету стројарства и бродоградње у Загребу. На Факултету техничких наука у Новом Саду је магистрирао и докторирао. Радио је у МК Жељезара Сисак Сисак на пословима инжењера технолога, главног инжењера и руководиоца Енергане, те технички директор Циглане  Развитак Илок. Од 2006. ради на Факултету техничких наука у Новом Саду на Катедри за технологије транспортно-логистичких система. Објавио је више стручних и научних радова и аутор је две монографије, три уџбеника и једне збирке решених задатака.

   Проф. др Илија Танацков, рођен је у Кикинди 1967. Дипломирао је на Саобраћајном факултету у Београду. На ФТН у Новом Саду је магистрирао и докторирао. Од 2000. ради на Факултету техничких наука у Новом Саду на Катедри за технологије транспортно-логистичких система.

  Доцент др Гордан Стојић, рођен је у Куманову 1971. Дипломирао и магистрирао на Саобраћајном факултету у Београду. На ФТН у Новом Саду је докторирао. Од 2008. године ради на Факултету техничких наука у Новом Саду на Катедри за технологије транспортно-логистичких система.

  Мсц Синиша Сремац, дипл. инж. саобраћаја, рођен је у Руми 1983. Дипломирао на ФТН у Новом Саду и ради на истом факултету од 2009. године на Катедри за технологије транспортно-логистичких система.
 

  • Није могуће приказати слику.