ФТН прославио 59. рођендан


17.05.2019. - 15:02 

Низом свечаности Факултет техничких наука обележио је 59 година постојања и успешног рада, 16. и 17. маја 2019 године.

У четвртак, 16. маја 2019, године студентима који су пре пола века уписали студије машинства додељени су Златни индекси, а промовисани су и мастер инжењери ФТН-а.

Свечана академија поводом прославе Дана Факултета техничких наука уследила је у петак, 17. маја 2019. године када су у Амфитеатру „ Никола Тесла“, уз присуство високих представника Републике Србије, Покрајине, Града Новог Сада, Универзитета у Новом Саду, проректора, декана, чланова матичних научних одбора и других уручене су награде професорима, асистентима, студентима и сарадницима који су остварили запажене резултате у претходној години.

Госте је на почетку поздравио проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука који се осврнуо на то где се ФТН налази данас, 59. година након оснивања. У наставку свечаности присутнима су се обратили доцент др Бојан Тубић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја,  проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност и господин Здравко Јелушић, председник Скупштине града Новог Сада. У име Универзитета у Новом Саду присутнима се обратила проф. др Сања Подунавац Кузмановић, проректор за наставу.

Факултет техничких наука поводом свог рођендана додељује награде најбољим студентима између два рођендана који су студије завршили у року и са највећом просечном оценом. Ове године награђени су Сара Павловић са студијског програма Примењено софтверско инжењерство и Милош Станојевић, са студијског програма Мехатроника. Награде Сари Павловић и Милошу Станојевићу доделио је помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја доцент др Бојан Тубић. На овогодишњој свечаности представили смо и 20.000 дипломираног студента Факултета техничких наука – Виолету Новаковић, мастер инжењера електротехнике и рачунарства.

Дан Факултета прилика је и да се похвалимо и наградимо оне запослене који су то својим радом у протеклој години највише заслужили:
Награду за најбоље оцењеног наставника која се додељује на основу резултата студентске анкете добио је доц. др Драган Рајновић  кога је оценило 307 студената просечном оценом 9,62.  Награду је уручио покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић.
На основу студентске анкете награђује се и најбоље оцењени сарадник. Добитник овогодишње награде је асистент-мастер Драгана Бибић коју је оценило 148 студената просечном оценом 9,74. Награду  Драгани Бибић доделио је академик, професор емеритус Теодор Атанацковић.

Специјална награда за допринос у раду на припреми документације за Акредитацију Факултета техничких наука припала је шефу ИТ службе, Игору Зечевићу, а награду му је уручила проректорка Универзитета у Новом Саду, проф. др Сања Подунавац-Кузмановић.

Награда за остварене резултате у научностраживачком раду додељује се наставнику на основу вредности и броја објављених радова у претходној календарској години. Ове године награда је додељена проф. др Биљани Михајловић, а награду јој је уручио проф. др Властимир Николић, председник матичног научног одбора за машинство и индустријски софтвер.

Награда за остварене резултате у сарадњи са привредом додељује се на основу потписаних уговора и оствареног прихода у сарадњи са привредом, а овогодишњи добитник је проф. др Игор Пешко са Департмана за грађевинарство и геодезију. Њему је награду доделио проф. др Милош Недељковић, председник матичног научног одбора за енергетику, рударство и енергетку ефикасност.

Награда за остварене резултате у раду стручних служби се додељује као посебна награда на основу залагања за унапређење и рационализацију рада, а овогодишњи добитник је Љубомир Милашиновић, заменик шефа студентске службе коме је награду доделио господин Здравко Јелушић, председник Скупштине града Новог Сада.
У име награђених присутнима се обратио доц. др Драган Рајновић.

На свечаној академији додељене су и награде из Фонда „МОМЧИЛО МОМО НОВКОВИЋ“ које су установљене 2012. године и додељују се у знак сећања на асистента Момчила Моме Новковића трагично преминулог у саобраћајној несрећи. Овогодишњи добитници су:
• Проф. др Весна Стојаковић  са Департмана за архитектуру и урбанизам;
• Асистент Дуња Арсић, са Департмана за опште дисциплине у техници;
• Лука Мејић, Марина Суботин, Јелена Марјановић - најуспешнији студенти докторских студија Факултета техничких наука;
• Оливера Хрњаковић, студент мастер студија који је постигао врхунске резултате;
• Светислав Симић, са студијског програма Рачунарство и аутоматика, студент четврте године основних академских студија који је остварио изузетне резултате.
Награде је уручио проф. др Драгиша Вилотић, продекан за наставу ФТН-а.

Сви присутни имали су прилику и да уживају у музичком програму у извођењу гудачког квартета Академије уметности у Новом Саду.
Након свечане академије прослава је настављена у Клубу „Машинац“.
 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.