Fakultet tehničkih nauka

Svečani prijem brucoša generacije 2024/25.

U subotu, 28. septembra 2024. godine u holu Naučno-tehnološkog parka održan je tradicionalni Prijem brucoša FTN-a. Za preko 1500 budućih FTN inženjera organizovan je zanimljiv scensko umetnički program.

O vom prilikom brucošima su se obratili prof. dr Boris Dumnić, dekan FTN-a, prof. dr Branko Markoski, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost i profesor na našem fakultetu kao i Mirko Vojinović, predsednik Studentskog parlamenta FTN-a.

U svom obraćanju studentima FTN-a, prof. Dumnić je istakao da nova generacija studenata nastavlja tradiciju dugu više od šest decenija i da je ovaj trenutak veliki kako za njih, tako i za naš fakultet. „Vaš uspeh je deo naše zajedničke istorije i sigurni smo da ćete nastaviti da gradite na temeljima koje su postavile generacije pre vas“, naveo je prof. Dumnić.

Tokom Prijema prisutni studenti imali su priliku da upoznaju poslovodstvo Fakulteta kao i direktore i predstavnike svojih departmana. Brucoši su takođe imali priliku da se na štandovima studentskih organizacija koje deluju na Fakultetu informišu o vannastavnim aktivnostima koje su im na raspolaganju u toku studija. Na njihova pitanja odgovarali su i studenti iz Marketing tima, predstavnici Službe za međunarodnu saradnju i Studentske službe.

Koncept Prijema brucoša Fakulteta tehničkih nauka jedinstven je po tome što u njegovoj realizaciji učestvuju studenti naših departmana. Tako je konferansa ovogodišnjeg prijema bila Nina Bogdanović, studentkinja master studija Scenske arhitekture i dizajna. Svečanost je upotpunio i hor Akademskog kulturno umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu “Sonja Marinković” kojim je dirigovala Dunja Deurić a čiju okosnicu čine sadašnji i bivši studenti UNS-a. Atraktivan umetnički performans izveo je Aleksandar Boškov, apslovent Inženjerskog menadžmenta a za muziku je bio zadužen <eng>DJ DAAVE</eng>, takođe naš student.
Za izled scene i prostora pobrinule su se studentkinje <eng>IV</eng> godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna Marija Mladenović, Zorana Rabrenović i Doroteja Jonov sa doc. dr Draganom Vilotić.

Ove godine na Fakultet tehničkih nauka upisalo se 2.230 studenata.

Podeli vest:

Povezane vesti

Svečani prijem brucoša generacije 2024/25.