Fakultet tehničkih nauka

Svečana promocija inženjera, dodela Nagrada iz Fonda “Momčilo Momo Novković” i dodela zlatnih indeksa

Fakultet tehničkih nauka je u petak, 24. maja 2024. godine, u okviru proslave jubileja 64 godine od osnivanja i 50 godina od sticanja imena Fakultet tehničkih nauka, svečano promovisao specijaliste i master inženjere, nagrađene iz Fonda “Momčilo Momo Novković” ali i dodelio zlatne indekse 15. generaciji studenata koji su svoju akademsku karijeru započeli davne 1974. godine.

Više od 100 inženjera mašinstva, građevinarstva i elektrotehnike imalo je priliku da se, u Svečanoj sali Fakulteta, podsete kako je Fakultet izgledao pre pola veka i da „upišu 101. semestar“ kako je izjavio vršilac dužnosti dekana FTN-a, prof. dr Boris Dumnić.

U ime generacije ‘74/75. godine svim prisutnim koleginicama i kolegama obratio se Čedo Janković koji je evocirao uspomene i zahvalio se svima koji su došli.

U istom trenutku, u Amfiteatru A2 svečano su dodeljene nagrade iz Fonda “Momčilo Momo Novković” i promovisani specijalisti i master inženjeri. Prof. dr Sebastian Baloš, prodekan za investicije čestitao je svim nagrađenima i poželeo im sreće u daljem privatnom i poslovnom životu.

Ove godine nagrade iz Fonda “Momčilo Momo Novković” dobili su:

– za najboljeg nastavnika, doc. dr Željko Santoši sa Departmana za proizvodno mašinstvo;
– za najboljeg saradnika, Aleksandra Bobić sa Departmana za opšte discipline u tehnici i
– za najboljeg studenta, Nina Babić, studentkinja <eng>IV </eng>godine Energetike i procesne tehnike

Kao najbolji student promovisana je Galina Janković, master inženjer geodezije i geoinformatike.

 

Podeli vest:

Povezane vesti

Svečana promocija inženjera, dodela Nagrada iz Fonda “Momčilo Momo Novković” i dodela zlatnih indeksa