Fakultet tehničkih nauka

Međunarodni naučni časopis FTN-a iz oblasti industrijskog inženjerstva uvršten na SCI listu

Međunarodni naučni časopis <eng>International Journal of Industrial Engineering and Management (IJIEM)</eng> Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, uključen je na prestižnu “<eng>SCI </eng>listu” 20. juna 2024. godine. 

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dodeliće časopisu <eng>IJIEM </eng>kategoriju M22. Ovaj međunarodni časopis je prvi iz Srbije koji je uvršten u naučnu oblast industrijskog inženjerstva (<eng>engineering, industrial</eng>). Od ukupno 65 časopisa na <eng>SCI </eng>listi koji se objavljuju u Srbiji, časopis <eng>IJIEM </eng>je zauzeo treće mesto.

„Ovo priznanje je dokaz naše posvećenosti izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju kvaliteta naučnog rada na Fakultetu tehničkih nauka. Ponosni smo na uređivački tim <eng>IJIEM </eng>časopisa i njihove napore da časopis postane prepoznatljiv na globalnom nivou,” izjavio je vršilac dužnosti dekana Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Boris Dumnić.

Prodekan za nauku, prof. dr Darko Stefanović, dodaje: „Ovaj uspeh potvrđuje da smo na pravom putu u našim naporima da unapredimo istraživački rad i doprinesemo razvoju nauke i industrije. Uvrštavanje na <eng>SCI </eng>listu je značajan korak ka većoj međunarodnoj saradnji i vidljivosti naših profesora i istraživača.”

„Dodavanje <eng>IJIEM </eng>časopisa na <eng>SCI </eng>listu je jedan je od najznačajnijih pokazatelja uspešnosti, kvaliteta i vrednosti rada našeg tima. Ovaj poduhvat predstavlja veliki uspeh koji doprinosi ugledu Fakulteta tehničkih nauka ne samo u Srbiji i regionu, nego i u svetskoj naučnoj zajednici. Nastojaćemo da opravdamo poverenje koje nam je ukazao profesor dr Dragutin Zelenović, osnivač i prvi urednik časopisa i da u godinama koje su pred nama održimo ovaj kvalitet časopisa u naučnoj oblasti industrijsko inženjerstvo.” – napominje prof. dr Uglješa Marjanović, glavni i odgovorni urednik časopisa.


Časopis <eng>IJIEM </eng>izlazi od 2010. godine, kvartalno i jedan je od ukupno četiri međunarodna naučna časopisa sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Sve prethodna izdanja časopisa <eng>IJIEM </eng>možete pogledati na sajtu https://ijiemjournal.uns.ac.rs/

Podeli vest:

Povezane vesti

Međunarodni naučni časopis FTN-a iz oblasti industrijskog inženjerstva uvršten na SCI listu