Факултету техничких наука додељена златна плакета за допринос у развоју Машинског факултета у Источном Сарајеву


11.06.2024. - 10:48

У петак, 07. јуна 2024. године у Источном Сарајеву, Факултету техничких наука додељена је Златна плакета за велики допринос у развоју Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

На Свечаној академији поводом обележавања јубилеја 30 година од оснивања Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и 65 година традиције високошколског образовања у области машинства присуствовао је велики број гостију из региона. У име Факултета техничких наука свечаности су присуствовали: проф. др Дејан Лукић, проф. др Александар Живковић, проф. др Милан Рацков и проф. др Милан Зељковић.

Током церемоније Факултету техничких наука је од стране в.д. декана, Саше Продановића додељена Златна плакета коју је примио проф. др Дејан Лукић, директор Департмана за производно машинство.

Од оснивања до данас велики број професора и асистената са ФТН-а је помогао рад Машинског факултета у Источном Сарајеву, како у образовању студената, тако и у стварању наставног  кадра, међу којима су проф. др Ратко Гатало, проф. др Драгоје Миликић, проф. др Милан Зељковић, проф. др Илија Ћосић, проф. др Ђорђе Ђукић, проф. др Теодор Атанацковић, проф. др Ливија Цветићанин и проф. др Жељко Зељковић.


*Фотографије преузете са сајта Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву
 

  • Није могуће приказати слику.