Успеси студената геодезије и геоинформатике на регионалним конференцијама


11.06.2024. - 14:23

Студенти са смера геодезија и геоинформатика Факултета техничких наука учествовали су на 11. по реду Регионалном сусрету студената геодезије (RGSM – Regional Geodesy Student Meeting) који је одржан у Бањој Луци од 27. до 29. марта 2024. године. Дванаест студената нашег Факултета нашло се међу 155 учесника из укупно шест земаља.

Први дан сусрета обележен је упознавањем града и свечаним отварањем на Универзитету Бања Лука. Следећи дан био је испуњен предавањима о Геопросторним технологијама и вештачкој интелигенцији које је одржала доц. др Гордана Јаковљевић те о Тунелоградњи у геодезији представљеној од стране дипл. инж. геод. Константина Лукића.

На такмичењу из знања студенти нашег Факултета су остварили изванредан успех и освојили су прво место. Наш Факултет су изврсно представљали Душан Лабудовић са треће године и Небојша Поповић и Огњен Килибарда са четврте године те показали феноменално знање. Трећи дан обележила је панел дискусија о значају жена у геодезији, разликама у платама између полова те спремности студената за улазак у пословни свет након завршетка студија.
Представницима свих факултета уручени су сертификати и то је означило крај манифестације. Сертификат за учешће нашег Факултета преузео је представник студената геодезије и геоинформатике Никола Вујичић.

Манифестација се одржава наредне године у Новом Саду у организацији студената ФТН-а.

У Граду сунца у Требињу у периоду од 20. до 24. маја ове године одржана је 50. по реду и најбројнија до сада Грађевинијада коју су организивали студенти нашег Факултета.

У Требињу се окупило преко 1300 студената из 8 земаља. Овогодишња Грађевинијада је надмашила сва претходна издања, како по броју учесника тако и по квалитету организације и садржаја.

Студенти геодезије и геоинформатике који су учествовали у организацији догађаја и тако на изврстан начин представили наш Факултет су: Лука Франчина, Милан Кнежевић и Душан Лабудовић са треће године, Денис Емић, Огњен Килибарда, Небојша Поповић и Никола Вујичић са четврте године и Жарко Недељков који похађа мастер студије.

Важно је напоменути да због пропозиција такмичења, студенти организатори нису могли да учествују у такмичењима из науке.

 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.