ФТН-у уручена повеља за промоцију пројекта "Тесла заслужује захвалност човечанства"


14.06.2024. - 13:36 

У уторак, 11. јуна 2024. године у Културном центру Зрењанина, Факултету техничких наука је уручена повеља за промоцију пројекта "Тесла заслужује захвалност човечанства".

Пројекат "Тесла заслужује захвалност човечанства" је национални пројекат, чији је иницијатор Медиа Инвент из Новог Сада, и који је подржан од стране Универзитета у Београду, Уније послодаваца Србије, Привредне коморе Србије и других институција и угледних појединаца.

Повељу је доделио проф. др Радован Пејановић из Фонда за науку Републике Србије а испред Факултета техничких наука, повељу је примио проф. др Платон Совиљ, председник Савета Факултета техничких наука.

У свом говору, проф. др Платон Совиљ је истакао кључне доприносе великог српског проналазача Николе Тесле, као и чињеницу да је Никола Тесла био инжењер електротехнике и инжењер машинства, што чини једну додатну везу између великог иноваторског и инжењерског дела Николе Тесле и ФТН-а, као факултета који у Србији и у региону школује, под истим кровом, највећи број будућих инжењера електротехнике и рачунарства и инжењера машинства.
 

  • Није могуће приказати слику.