Асистент Тања Ножица


Недостаје слика

Тања Ножица

Асистент


Телефон
E-mail
Академско звањеАсистент

Рођена је 13.1.1996. године у Новом Саду, Србија. Основне академске студије је уписала 2015. године на Факултету техничких наука, Универзитет у Новом Саду, одсек Грађевинарство. За време основних студија била стипендиста "Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду", "Доситејеве стипендије" и "стипендије Министарства просвете, науке и технолошког развоја". 16.7.2019. године је завршила као прва у генерацији основне академске студије са просечном оценом 9,86, а дипломски рад одбранила на модулу Конструкције, са темом: „Пројекат челичне конструкције према Еврокод стандардима “. Мастер академске студије је уписала 2019. године на Факултету техничких наука, Универзитет у Новом Саду, одсек Грађевинарство - смер Конструкције. За време мастер студија била је стипендиста "Доситејеве стипендије". Мастер студије је завршила 22.10.2021 са просечном оценом 10,0, а мастер рад је одбранила са темом: „Модул за димензионисање челичних конструкција у академском софтверу Матриx 3Д“.

Као аутор и коаутор објавила је научне радове на међународним конференцијама и часописима. На Симпозијуму Друштва Грађевински Конструктера Србије добила је награду за најбољи научни рад младих истраживача.

У звање сарадника у настави изабрана је 2020. године. Поред факултета радила је и на изради пројеката конструкције као пројектант сарадник у изради идејних пројеката, пројеката за извођење, пројеката санација и процена стања конструкција. Репрезентативни пројекти: Пројекат конструкције стадиона у Лесковцу (2021), Пројекат конструкције резервоара за хидролизу за биогас, Суноко (2021), Пројекат процене стања конструкције објекта СПЕНС (2022), Идејни пројекат реконструкције Омладинског центра-СПЕНС (СПЕНС).

На Факултету техничких наука 2021. године уписала је докторске студије. У звање асистента за ужу научну област Конструкције у грађевинарству, бирана је 2021. године. Од 2022. године ангажована је као истраживач на пројекту који финансира Министарство за науку и технолошки развој Републике Србије. Од 2023. године именована је за члана Комисије за стандарде и сродне документе. Ангажована је на предметима: Металне конструкције 1, Металне конструкције 2, Металне И дрвене конструкције, Спрегнуте конструкције, Пројектовање бетонских и металних мостова и Носеће конструкције 1.

Говори енглески и шпански и служи се француским језиком.

Асистент
05.11.2021.
Радно местоОдДоОрганизациона јединица
Сарадник у настави01.10.2020.04.11.2021.Департман за грађевинарство и геодезију
ЗвањеУжа научна областВисокошколска установаДатум избора
АсистентКонструкције у грађевинарствуФакултет техничких наука05.11.2021.
Сарадник у наставиКонструкције у грађевинарствуФакултет техничких наука01.10.2020.