Предмет: Студијски истраживачки рад на теоријским основама - Мастер рад (17 - ASM17)


Основне информације

КатегоријаТеоријско-методолошки
Научна областСценска архитектура, техника и дизајн-сценска архитектура и техника
МултидисциплинарнаДа
ЕСПБ10
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 06.02.2019..

Циљ предмета је израда теоријско-истраживачке платформе на основу које ће студент развити пројекат из области сценске архитектуре.
Способност самосталног теоријског истраживања, кретивне примене резултата истраживања у креирању личног теоријског дискурса, способност самосталног организовања и спровођења стручног истарживања, као и примене резултата тог истраживања у личном пројектантском поступку. Способност самосталне припреме и израде сложених пројеката у домену сценске архитектуре. Способност аргументације и одбране теоријских ставова и уверења, пројектантског поступка и резултата.
Избор ментора и дефинисање теме мастер рада у области сценске архитектуре. Установљавање истраживачког проблема и дефинисање обухвата стручног и теоријског истраживања. Истраживачки рад на анализи изабране литературе, анализи референтних примера из савремене професионалне праксе, као и историје. Установљавање проблемских и поетичких основа мастер рада.
Консултације; самостални истраживачки рад; теоријско истраживање.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Група аутораЛитература се одређује у складу са проблемским темама којима се студент бави у истраживању.- -Српски/енглески језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Предметни пројекатдада50.00
Презентација и завршна одбрана пројектанеда50.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!