Predmet: Matematička analiza 2 (17 - E135B)


Osnovne informacije

KategorijaAkademsko-opšteobrazovni
Naučna oblastTeorijska i primenjena matematika
MultidisciplinarnaDa
ESPB7
Matične organizacione jedinice predmeta

Departman za opšte discipline u tehnici
Program predmeta

Program se primenjuje od 01.10.2008..

Osposobljavanje studenata na apstraktno mišljenje i sticanje osnovnih znanja iz oblasti Matematičke analize (teorije redova, integrala funkcija više promenljivih, kompleksne analize).
Student je kompententan da u daljem obrazovanju u stručnim predmetima pravi i rešava matematičke modele iz oblasti Matematičke analize (teorije redova, integrala funkcija više promenljivih, kompleksne analize).
Brojni red, funkcionalni red, stepeni red. Dvostruki, krivolinijski,trostruki, površinski integral. Vektorska analiza - skalarno i vektorsko polje, gradijent, divergencija, rotor, integral funkcije vektorske promenljive. Laplasova transformacija.
Predavanja; Numeričko računske vežbe. Konsultacije. Predavanja se izvode kombinovano. Na predavanjima se izlaže teoretski deo gradiva propraćen karakterističnim primerima radi lakšeg razumevanja gradiva. Na vežbama, koja prate predavanja, rade se karakteristicni zadaci i produbljuje se izloženo gradivo sa predavanja. Pored predavanja i vežbi redovno se održavaju i konsultacije. Deo gradiva, koji čini logičku celinu, može se polagati i u toku nastavnog procesa u obliku sledeća 3 modula (prvi modul:visestruki integrali, drugi modul: krivolinijski i povrsinski integrali, treći modul: redovi i Laplace-ova transformacija). Usmeni deo završnog ispita je obavezan.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Stojaković, M.Matematička analiza 22002Vedes, BeogradSrpski jezik
Ralević, N., Čomić, L., Pantović, J.Zbirka rešenih zadataka iz matematičke analize 22018Fakultet tehničkih nauka, Novi SadSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Testdada10.00
Testdada10.00
Testdada10.00
Pismeni deo ispita - kombinovani zadaci i teorijaneda60.00
Usmeni deo ispitaneda10.00
Ime i prezimeVid nastave
Nedostaje slika

Medić dr Slavica
Vanredni profesor

Predavanja
Nedostaje slika

Duraković dr Nataša
Docent

Auditorne vežbe
Nedostaje slika

Blesić Andrija
Asistent

Auditorne vežbe