Предмет: Основе рачунарства (17 - M111)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна областМоторна возила и мотори СУС
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ2
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2007..

Оспособљавање студената за рад са основним програмима опште намене.
Стечена знања представљају основу за масовније коришћење рачунара а посебно за групу предмета који базирају на примени рачунара у машинству.
Основни појмови у области рачунарских технологија. Основе оперативног система Microsoft Windows. Програм за уређење текста Microsoft Word. Програм за рад са табелама Microsoft Excel. Програм за обликовање презентација Microsoft Powerpoint. Интернет, основни концепти и алати – Internet Explorer и Outlook Expres. Основе програмирања у програмском окружењу Visual Basic.
Рачунарске вежбе и колоквијуми из карактеристичних софтверских модула. Током вежби студенти су обавезни да положе три колоквијума. Колоквијуми се изводе на вежбама, а раде се на рачунару. да би студент стекао право да изађе на завршни испит мора да положи сва три колоквијума.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Луковић И., Стефановић Д., Ракић М., Стефановић Н.Основе рачунарских технологија и програмирања - приручник за вежбе2002Факултет техничких наука, Нови СадСрпски језик
Крсмановић Ц., Стефановић Д., Васић В., Живанић Д.Основи рачунарства, приручник за вежбе – скрипта2005ФТН, Нови СадСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Домаћи задатакдада30.00
Писмени део испита - комбиновани задаци и теоријанеда70.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Катона Мирко
Асистент

Рачунарске вежбе