Предмет: Израда и одбрана мастер рада (12 - ASM9)


Основне информације

КатегоријаУметнички
Научна областУметност примењена на архитектури, технику и дизајн
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ8
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 01.10.2013..

Циљ израде и одбране мастер рада је да студент покаже самосталан и креативан приступ у примени стечених практичних и теоријских знања из одговарајуће области у пракси.
Стицање академског звања Мастер уметник сценског дизајна.
1. Сценска архитектура 2. Сценски дизајн 3. Сценска техника и технологија 4. Менаџмент пројеката у сценској архитектури и дизајну 5.А. Дизајн светла 5.Б. Дигитални и медијски дизајн 6. Теорија и критика сценског дизајна 7.А. Дизајн архитектонског простора 7.Б. Дизајн сценског простора 7.Ц. Дизајн виртуелног простора
Мастер рад треба да буде изведено уметничко дело или пројекат уметничког дела са одговарајућим текстуалним образложењем. Текстуално образложење треба да садржи приказ теоријске основе, уметничко-истраживачког поступка, припреме и реализације дела, као и приказ извођења дела, перцепције и реакције публике уколико је дело изведено. Уметничко дело може да буде догађај, просторна интервенција, уметничка инсталација, вишемедијско уметничко дело или ма који други одговарајући уметнички формат у области сценске архитектуре и дизајна. Ментор дефинише задатак за израду уметничког мастер рада а Веће студијског програма усваја дефинисан задатак уметничког мастер рада.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Одбрана мастер раданеда50.00
Израда мастер раданеда50.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!