vanr. prof. Radoslav Milenković


Missing picture!

Radoslav Milenković

Vanredni profesor iz polja umetnosti


Telephone
E-mail
Academic titleVanredni profesor iz polja umetnosti
Employee's biography not found!
Vanredni profesor iz polja umetnosti
11.04.2018.
PositionFromToOrganizational unit
Associate Professor25.12.2014.01.03.2018.Chair of Applied Arts in Arhitecture and Design
TitleIn institution
Samostalni pozorišni projekat - Idiot, Dostojevski, glumac

Bachelor's thesis

Drama and Audiovisual Arts

Academy of Arts

1981

Režija pozorišne predstave - Patnje gospodina Moknpota, Petera Vajsa, Srpsko nardno pozorište

Bachelor's thesis

Drama and Audiovisual Arts

Faculty of Drama Arts

1991

Criterium of productionDescription
() učešće u radu žirija na domaćim i stranim festivalima i manifestacijama i učešće u radu žirija na domaćim i stranim konkursima za projekte iz oblasti dramskih i audiovizuelnih umetnosti, uloga selektora na domaćim i stranim festivalima i manifestacijama17. Međunarodni pozorišni festival „Art Trema fest“, član žirija, Ruma, 2014.
() objavljena teorijska ili udžbenička dela u zemlji i inostranstvu (knjige i stručna periodika)Milenković, R.: kao urednik edicije Diegesis, i izdavačke kuće Lapis, objavio je sledeća dela: Piter Bruk, PRAZAN PROSTOR; Peter Sondi: TEORIJA MODERNE DRAME; Folker Kloc: OTVORENA I ZATVORENA FORMA U DRAMI; kao i niz dramskih dela Milijera, Pintera, Srevantesa i drugih autora.
() premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuKORIOLAN (CORIOLANUS), igrani film, režija: Ralf Fajns (Ralph Fiennes), Artemis Films, Atlantic Swiss Productions & Magnolia Mae Films, Velika Britanija, 2011.
() premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuBranislav Nušić: GOSPOĐA MINISTARKA, Srsko narodno pozorište, Novi Sad, 2014.
() premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDušan Kovačević: KUMOVI, uloga: VUČKO, režija: Dušan Kovačević, Zvezdara teatar, Beograd, 2012.
() premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuViljem Šekspir: BOGOJAVLjENSKA NOĆ, uloga: MALVOLIO, režija: Egon Savin, Srpsko narodno pozorište, Novi Sad, 2013.
() premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuMiloš Crnjanski: DNEVNIK O ČARNOJEVIĆU, dramatizacija i režija, Radio Beograd, Radioteka, 21. april 2013.
() premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuĐerđ Špiro: PRAH, prevod, adaptacija i režija, Radio Beograd, Radioteka, 29. april 2014.
() nagrade i priznanja za umetnički doprinos u dramskom i audiovizuelnom umetničkom delu na smotrama i festivalima u zemlji i inostranstvuNagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu (u predstavi „Kumovi“, režija: Branimir Brstina, Zvezdara teatar, Beograd), Dani komedije, Jagodina, 2012.
() nagrade i priznanja za umetnički rad u zemlji i inostranstvuGodišnja nagrada Srskog narodnog pozorišta (za ulogu Malvolija u predstavi „Bogojavljenska noć“, režija: Egon Savin), Novi Sad, 2014.
TitleScientific areaHigher education institutionElection date
Vanredni profesor iz polja umetnostiDramske i audiovizuelne umetnosti u umetnosti u arhitekturi, tehnici i dizajnuUniversity of Novi Sad11.04.2018.
Associate ProfessorDramske i audiovizuelne umetnosti u umetnosti u arhitekturi, tehnici i dizajnuUniversity of Novi Sad25.12.2014.