Предмет: Микрорачунарска електроника (17 - EOS234)


Основне информације

КатегоријаСтручно-апликативни
Научна областЕлектроника
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ7
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 08.10.2007..

Оспособити студенте за моделирање, модуларно пројектовање, симулацију и имплементацију хардверских функционалних јединица и микрорачунарских система заснованих на микропроцесорима и микроконтролерима. Оспособити студенте за пројектовање, писање и тестирање апликативних и системских програма у симболичком машинском језику и програмском језику високог нивоа за пројектоване микрорачунарске системе.
Студент који успешно заврши овај предмет биће у стању да: - Пројектује, симулира и имплементира хардверске функционалне јединице микрорачунарског система на основу задате спецификације. - Пројектује, симулира и имплементира хардвер микрорачунарског система опште намене заснованог на микропроцесорима и микроконтролерима на основу задате спецификације. - Моделира, пројектује, симулира и имплементира једноставне апликативне и системске програме у симболичком машинском језику и програмском језику високог нивоа за задати микрорачунарски систем.
Структура микрорачунарских система опште намене. Структура и особине уграђених (embedded) микрорачунарских система. Функционалне јединице микрорачунарских система. Пројектовање хардверских функционалних јединица. Пројектовање микрорачунарских система заснованих на микропроцесорима и микроконтролерима. Примена софтверских алата у пројектовању и симулацији микрорачунарских система. Структура програмске подршке уграђених (embedded) микрорачунарских система. Пројектовање, писање и тестирање апликативних и системских програма. Примена програмских језика високог нивоа и софтверских алата у пројектовању програмске подршке микрорачунарских система. Увод у микрорачунарске системе за рад у реалном времену.
Предавања; Рачунарске вежбе; Лабораторијске вежбе; Консултације.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
Вељко МалбашаМикропроцесорска електроника - скрипта2002Факултет техничких наука, Нови СадСрпски језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Одбрањене лабораторијске вежбедада40.00
Завршни испит - I деонеда25.00
Завршни испит - II деонеда25.00
Присуство на лабораторијским вежбамадада5.00
Присуство на предавањимадада5.00
Име и презимеВид наставе
Недостаје слика

Врањковић др Вук
Ванредни професор

Предавања
Недостаје слика

Рајс др Владимир
Ванредни професор

Предавања
Недостаје слика

Бајић др Јован
Ванредни професор

Предавања
Недостаје слика

Батинић Бранислав
Доцент

Рачунарске вежбе
Недостаје слика

Зорановић Јована
Асистент

Рачунарске вежбе