Uspesi studentkinja Merenja i regulacije na stručnim konferencijama


25.06.2024. - 10:56 

Studentkinje Sara Bratić i Sara Kasapović osvojile su nagrade za mlade istraživače na konferencijama IcETRAN 2024 i ETRAN 2024, koje su održane na Elektronskom fakultetu u Nišu, od 3. do 6. juna 2024. godine.

Sara Bratić je diplomirana inženjerka elektrotehnike i računarstva (diplomirala je na studijskom programu Merenje i regulacija), a trenutno je studentkinja master studija istog studijskog programa i saradnica u nastavi na Katedri za električna merenja, Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije FTN-a.
Na konferenciji IcETRAN 2024 osvojila je nagradu za najbolji rad mladog istraživača u sekciji Metrology sa radom "Comparing Filter Efficiency: Complementary vs. Kalman Filters on Accelerometer and Gyroscope Signals".

Sara Kasapović je studentkinja 4. godine na osnovnih studija Merenje i regulacija i laborantkinja na Katedri za električna merenja u Laboratoriji za merno-informacione sisteme.
Na konferenciji ETRAN 2024 osvojila je nagradu za najbolji rad mladog istraživača u sekciji Metrologija sa radom “Realizacija etalonskog izvora frekvencije disciplinovanog GPS-om".

Konferencije udruženja ETRAN su konferencije sa najdužom i najbogatijom tradicijom iz oblasti elektrotehnike i računarstva na području Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Više detalja o ovom udruženju i konferencijama možete videti na sajtu: https://www.etran.rs/2024/
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.