Međunarodni naučni časopis FTN-a iz oblasti industrijskog inženjerstva uvršten na SCI listu


21.06.2024. - 13:54 

Međunarodni naučni časopis International Journal of Industrial Engineering and Management (IJIEM) Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, uključen je na prestižnu “SCI listu” 20. juna 2024. godine.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dodeliće časopisu IJIEM kategoriju M22. Ovaj međunarodni časopis je prvi iz Srbije koji je uvršten u naučnu oblast industrijskog inženjerstva (engineering, industrial). Od ukupno 65 časopisa na SCI listi koji se objavljuju u Srbiji, časopis IJIEM je zauzeo treće mesto.

„Ovo priznanje je dokaz naše posvećenosti izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju kvaliteta naučnog rada na Fakultetu tehničkih nauka. Ponosni smo na uređivački tim IJIEM časopisa i njihove napore da časopis postane prepoznatljiv na globalnom nivou,” izjavio je vršilac dužnosti dekana Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Boris Dumnić.

Prodekan za nauku, prof. dr Darko Stefanović, dodaje: „Ovaj uspeh potvrđuje da smo na pravom putu u našim naporima da unapredimo istraživački rad i doprinesemo razvoju nauke i industrije. Uvrštavanje na SCI listu je značajan korak ka većoj međunarodnoj saradnji i vidljivosti naših profesora i istraživača.”

„Dodavanje IJIEM časopisa na SCI listu je jedan je od najznačajnijih pokazatelja uspešnosti, kvaliteta i vrednosti rada našeg tima. Ovaj poduhvat predstavlja veliki uspeh koji doprinosi ugledu Fakulteta tehničkih nauka ne samo u Srbiji i regionu, nego i u svetskoj naučnoj zajednici. Nastojaćemo da opravdamo poverenje koje nam je ukazao profesor dr Dragutin Zelenović, osnivač i prvi urednik časopisa i da u godinama koje su pred nama održimo ovaj kvalitet časopisa u naučnoj oblasti industrijsko inženjerstvo.” – napominje prof. dr Uglješa Marjanović, glavni i odgovorni urednik časopisa.


Časopis IJIEM izlazi od 2010. godine, kvartalno i jedan je od ukupno četiri međunarodna naučna časopisa sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Sve prethodna izdanja časopisa IJIEM možete pogledati na sajtu https://ijiemjournal.uns.ac.rs/

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.